Morți într-un accident în Italia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 31 octombrie 2014

Şase români, inclusiv o fetiţă de un an şi şase luni, au murit, iar alți doi au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit cu o autoutilitară pe autostrada A1 din Italia, la periferia oraşului Roma. Autoritățile române au precizat că toți românii implicați în accident erau rezidenți în Italia.

Consulul Ambasadei României la Roma a mers la faţa locului, fiind informat de autorităţile italiene competente că cinci cetăţeni români au murit pe loc, iar un copil, tot cetăţean român, a decedat la spitalul din Tivoli.

Totodată, alţi doi cetăţeni români, aflaţi în microbuzul implicat în accident, au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale. Unul din cei doi răniți a fost operat și se află în stare gravă, iar celălalt rănit, șoferul, avea facturi multiple.

Șoferul este Octavian Erdei, din Satu Mare, tatăl fotbalistului de 19 ani Carlo Erdei, component al naţionalei Under-18, care evoluează la echipa de tineret a grupării engleze Wolverhampton.

În celălalt autovehicul implicat în accident se aflau şase persoane, posibil o familie de marocani, care au suferit doar răni uşoare, conform presei italiene.

 

„Campioni” la accidente

Imigranții români au fost responsabili de cele mai multe accidente rutiere în Italia în 2012, relevă un raport al Automobil Club Italia (ACI). Potrivit datelor ACI, românii sunt responsabili pentru peste 4.700 de accidente, scrie Il Tempo.

ACI arată că accidentele sunt în cele mai multe cazuri provocate de români care au băut, conduc cu viteză prea mare, nu au permis de conducere, se află la volanul unor mașini furate sau îl au suspendat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!