Morți într-un accident tragic în Cehia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 5 aprilie 2016

Patru români au murit, iar alți trei au fost răniți, doi fiind în stare gravă, în urma unui accident rutier produs în localitatea Plzen, din Cehia, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, a anunțat Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE).

Accidentul rutier a avut loc în Cehia, pe autostrada Praga-Nurnberg, în dreptul orașului Plzen, fiind implicate două autovehicule înmatriculate în România: un camion și un autoturism.

Potrivit informațiilor primite marți seară de Ministerul de Externe, camionul a lovit în spate autoturismul în care se aflau șapte cetățeni români și care a fost proiectat în parapetul de protecție de pe marginea autostrăzii.

Patru dintre cei șapte pasageri și-au pierdut viața, ceilalți trei fiind duși la Spitalul Universitar din Plzen. Doi dintre răniți sunt în stare gravă, a relatat Adevărul.

Poliția cehă a început cercetarea penală împotriva șoferului camionului. „Misiunea diplomatică română a efectuat demersurile legale pe lângă autoritățile competente cehe, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea victimelor, starea de sănătate a cetățenilor români răniți și împrejurările producerii accidentului”, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Mediafax.

Consulul român a mers la spital pentru a obține informații suplimentare legate de identitatea victimelor și starea de sănătate a răniților. „Misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate cazul, menține permanent legătura cu autoritățile competente locale și cu reprezentanții spitalului în care se află internați cetățenii români”, a mai precizat MAE.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!