Mossadul recrutează pe internet

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 2 octombrie 2014

„Mossadul, serviciul israelian de informații, a început să-și recruteze agenții pe internet. Odinioară o organizație la care ajungeai dacă răspundeai unui mesaj criptic dintr-un ziar sau te prezentai într-o clădire anonimă din Tel Aviv pentru întâlnirea cu un agent de recrutare, acum Mossadul e la distanță de un click”, scrie AP. Mossad și-a refăcut website-ul, unde a postat acum un mesaj video de recrutare și un formular online pentru cei care doresc să se angajeze. Versiunile disponibile ale website-ului sunt în limbile ebraică, engleză, franceză, rusă, arabă și persană, mai scrie sursa citată.

Noul site încearcă să revoluționeze felul în care legendarul serviciu de informații al Israelului caută potențiali agenți. „Trebuie să continuăm să recrutăm cei mai buni oameni pentru ca Mossadul să continue să conducă, să apere și să permită existența continuă a statului Israel. Calitatea capitalului uman al Mossadului este secretul succesului nostru”, a spus șeful serviciului, Tamir Pardo.

Despre acțiunile antiteroriste întreprinse de Mossad, puține au ieșit la iveală, însă se cunoaște că acestea sunt unele din cele mai curajoase operațiuni sub acoperire.

Doritorii să se angajeze aici vor descoperi, însă, că e nevoie nu numai de agenți 007, ci și de angajați în departamentele de tehnologie, cibernetică sau administrație. Formularul de înscriere poate fi găsit pe pagina de internet a Mossadului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!