Motivaționale cu… Arsenie Boca

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 17 iulie 2015

590 niculescuComponenţii celei mai noi generaţii de antrenori, care au primit la Casa Fotbalului diplomele de licenţă UEFA PRO, au fost motivaţi la ultimul curs cu secvenţe din filme cu actorul Al Pacino, dar şi cu un discurs al părintelui Arsenie Boca.

“Convingerea că se poate şi ceea ce ni s-ar părea că nu se poate este o putere nebănuită”, a fost citatul din învăţăturile părintelui Arsenie Boca, postat de reprezentanţii Şcolii Federale de Antrenori în sala de la Casa Fotbalului, pentru a-i motiva pe cei 29 de deţinători ai licenţei UEFA PRO, diplomă ce le va da posibilitatea să antreneze în Liga I şi în competiţii europene.

În timpul ultimului curs de instruire au fost proiectate mai multe secvenţe din filme, printre care şi “Any Given Sunday”, în care Al Pacino interpreta rolul unui antrenor de fotbal american care le ţinea sportivilor un discurs motivaţional în pauza unui meci.

Antrenorul formaţiei din Mioveni, Claudiu Niculescu, s-a arătat încântat de faptul că a acumulat multe cunoştinţe în timpul cursului. “Sunt bucuros, e o zi frumoasă pentru noi toţi. Am obţinut această licenţă după foarte multă muncă. După atâţia ani avem această patalama la mână şi de acum înainte depindem doar de noi şi de cunoştinţele pe care le avem. Depinde de noi dacă vom ajunge antrenori de top. Cu siguranţă, după acest curs am devenit antrenori mai buni, pentru că am acumulat foarte multe lucruri noi din fotbalul modern. Îmi doresc să revin în Liga I şi sper să se întâmple cât mai repede”, a afirmat el.

Referitor la situaţia lui Mirel Rădoi, Niculescu a spus: “Există o adevărată discuţie în ultimul timp. Dacă există această portiţă în regulament şi poate sta pe bancă la o echipă de Liga I, de ce nu? Nu ştiu dacă se va putea permite acest lucru şi în Champions League. La un moment dat, va trebui să urmeze şi el aceste cursuri, să ia licenţa pentru că e foarte importantă. E un lucru normal în fotbalul mondial în zilele noastre”.

Tehnicienii care au absolvit vineri cursurile Şcolii Federale de Antrenori pentru obţinerea licenţei PRO sunt următorii: Bogdan-Ioan Andone, Vergil Andronache, Marius Baciu, Roberto Berruero, Ilie Ionuţ Constantin, Cristian Coroian, Constantin Enache, Mihail Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Erik Lincar, Gabriel Nicolae Manu, Ionuţ – Dan Mihu, Ionuţ Codruţ Moşteanu, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Cristian Pîrvu, Paul-Nelu Răducan, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican şi Dumitru Uzunea.

Antrenorul Valeriu Bordeanu nu a primit diploma întrucât a lipsit la unele module din cadrul cursului, pe care urmează să le parcurgă ulterior.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!