MRU, consilier personal al președintelui Iohannis

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 9 ianuarie 2015

Prim-vicepreședintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit consilier personal al președintelui Klaus Iohannis. Este o „funcție onorifică neretribuită”, a precizat pe Facebook Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. „Îmi voi continua activitatea politică în calitate de senator de Arad în Parlamentul României și ca prim-vicepreședinte al PNL”, a precizat, într-o postare pe Facebook Mihai Răzvan Ungureanu.

Pe 22 decembrie, președintele Klaus Iohannis a semnat primele decrete de numire în funcție a unor consilieri prezidențiali. Primul nume este cel al lui Dan Mihalache, acesta fiind urmat de Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Tatiana Niculescu Bran și George Scutaru. Singurul pentru care se menționează și responsabilitățile ce îi vor reveni este George Scutaru, care va fi „consilier prezidențial pentru securitate națională”, se precizează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Alături de cei menționați, au mai participat, duminică, la ceremonia de preluare a mandatului de președinte de către Klaus Iohannis și alți viitori consilieri prezidențiali, printre care Simina Tănăsescu, Leonard Orban și Lazăr Comănescu.

Klaus Iohannis ar urma să păstreze și doi consilieri ai președintelui Traian Băsescu, pe Delia Dinu, consilier de stat pentru protocol, și pe Gheorghe Angelescu, consilier de stat, coordonator al

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!