MRU, nou atac la Udrea

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 10 iulie 2014

Războiul scrisorilor între Mihai Răzvan Ungureanu și Elena Udrea continuă cu un nou episod, anunță presa de la București. De această dată, fostul premier îndeamnă liderul PMP să evalueze pagubele pe care le-a produs dreptei politice, apreciind că se situează pe aceeași „linie selectă” ca Dan Voiculescu și „baronii PSD”.

Mihai Răzvan Ungureanu, președintele Forța Civică, i-a scris în urmă cu doar câteva zile Elenei Udrea o scrisoare în care îi reproșează că a distrus șansele dreptei de a se unifica și faptul că i-a alungat din preajma președintelui Traian Băsescu pe toți cei care au contribuit la succesele conducerii acestuia.

„Am citit cu mare interes articolul publicat sub numele dumneavoastră și în care recunoașteți că ați fost rugată să nu apăreți la mitingurile de susținere a președintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012”, scrie Mihai Răzvan Ungureanu în a doua sa scrisoare către Udrea, publicată în Adevărul. El a amintit cum, în urmă cu doi ani, „toată lumea” a fost de acord că prezența Elenei Udrea „are un efect negativ absolut”.

„Constat, însă, cu tristețe că rămâneți prinsă în același proces de înfierare a dușmanilor invizibili”, adaugă fostul premier, făcând referire la scrisoarea recentă a Elenei Udrea, epistolă despre care liderul Forța Civică susține că „putea fi publicată fără probleme în «Scânteia» anilor ’50, schimbând câteva nume proprii și, bineînțeles, ortografia”. „Ați fi fost «pe linie»!”

MRU a vorbit în continuare de loialitate, termen prin care, susține acesta, Elena Udrea înțelege „servilism și cultul personalității”.

„Vă explic din nou, în speranța că veți curma șirul de injurii pe care mi le adresați: datorez loialitate celor care au avut și au încredere în mine, începând cu președintele Traian Băsescu, alături de care am avut onoarea de a lucra zece ani și încheind cu toți cetățenii României. Loialitate care nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Loialitate garantată și de faptul că am depus de trei ori jurământul de credință față de Patrie.

Dumneavoastră înțelegeți cu totul altceva prin «loialitate»: servilism și cultul personalității. Nu am semnat vreun pact și nu am făcut înțelegeri dubioase de dragul voturilor. Nu cred în feudalismul politic, ci în libertatea opiniilor, chiar și contrare. De altfel, nici Traian Băsescu nu mi-a cerut astfel de lucruri vreodată, spre meritul său și având toată admirația mea”, mai scrie MRU.

„Până la a estima «oportunismul» sau «dezicerea» mea de Traian Băsescu, vă invit iar să măsurați pagubele produse de dumneavoastră dreptei. Și cred că îi datorați scuze Monicăi Macovei. Fără dânsa, ceea ce se numește «independența justiției» – pe care vă închipuiți că o apărați de una singură – nu ar fi existat. Momentan, vă aflați pe aceeași listă selectă de denigratori ai Monicăi Macovei alături de Dan Voiculescu și baronii PSD”, conchide Mihai Răzvan Ungureanu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!