MRU: „Nu e o grabă să preluăm guvernarea”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 decembrie 2014

Mihai Razvan Ungureanu59Prim-vicepreședintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu susține că preluarea guvernării nu reprezintă acum o prioritate pentru liberali și că important pentru partid este să aibă candidați pregătiți pentru următoarele alegeri parlamentare.

„Sondajele de după victorie sunt ca nectarul zeilor, care te bine-dispune, dar îți poate lua și mințile. Cota de încredere a lui Klaus Iohannis este așa de ridicată ca urmare a votului din 16 noiembrie. Și marele PNL se află acum în preferințele electoratului. PNL are nevoie de o concentrare continuă pe ceea ce presupune resursă umană proprie, în vederea unei eventuale preluări a guvernării. În momentul în care personalități ale partidului se află sub cota celor 30% pe care, teoretic, ar trebui să îi aibă PNL, și vorbesc aici de rezultatele din primul tur, îți pui întrebarea dacă îți valorifici cum trebuie motoarele de încredere și dacă ești capabil, pe seama resursei umane pe care o ai, să generezi în continuare încredere”, a declarat Ungureanu, invitat marți seara la B1 TV.

„Eu cred că primul lucru pe care PNL trebuie să îl facă în acest moment este să se gândească în mod accentuat la două lucruri: consolidarea internă a fuziunii și realizarea cu înțelepciune, cu tact, dar și cu viziune, a structurilor esențiale pentru un partid mare, capabil să țină piept jumătății de stânga a spectrului politic. Nu se poate face peste noapte. Nu e un proces simplu”, a adăugat MRU, care a precizat că nu este o grabă ca PNL să preia guvernarea.

„În al doilea rând, partidul trebuie să se concentreze pe resursa umană, pe viziune, pe criteriile unui viitor proiect de țară, pregătirea preluării guvernării – când va fi cazul, că nu e o grabă să preiei guvernarea acum – , pregătirea garniturilor de oameni capabili să își asume candidaturi la alegerile locale și garnitura de viitori candidați pentru Parlamentul României”, a conchis MRU.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!