Mulțumiți de medalii

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 octombrie 2014

554 larisa iordacheAdrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), a declarat că lipsa de experienţă a majorităţii gimnastelor din lot a făcut ca România să ocupe doar locul al patrulea în concursul pe echipe la Campionatele Mondiale de la Nanning.

“Speram la o medalie, pentru că am terminat un Campionat European pe primul loc şi am avut în faţa noastră echipa Rusiei care ar fi fost posibil să fie depăşită de fetele noastre. Este o chestiune de experienţă pentru că am avut gimnaste debutante la un mondial, care într-o sală cu 12.000 de spectatori nu au aceeaşi dezinvoltură ca în sala de antrenament”, a explicat Stoica rezultatul la întoarcerea din China.

Oficialul federației s-a arătat mulţumit de cele două medalii de argint obţinute de Larisa Iordache la individual compus şi sol. “De medalii sunt mulţumit, fără îndoială, dar, ca de fiecare dată, constatăm că se putea mai mult. Şi că dacă am fi făcut şi noi ceva înainte ar fi putut să fie mai bine. Cred că este important ca cei care se ocupă de pregătire să tragă nişte concluzii şi să încerce să valorifice ceea ce ne-a arătat acest mondial extrem, extrem de greu”, a spus el.

Stoica crede că dificultatea exerciţiilor în gimnastica artistică de azi este mult prea mare şi afirmă că federaţia internaţională de gimnastică trebuie să ia măsuri în această privinţă. “Nu vă puteţi închipui cât de greu a putut să fie pentru gimnaşti şi gimnaste. De altfel, s-au văzut şi nişte ratări spectaculoase în timpul finalelor. Lucrurile nu sunt simple în gimnastică, a început inclusiv preşedintele federaţiei internaţionale să constate că s-a progresat cu dificultatea poate mai mult decât este cazul şi că ar trebui să se ia nişte măsuri. Eu sunt de aceeaşi părere, pentru că încărcătura care este pe umerii acestor sportivi este imensă. Chit că sunt mai copii, la fete, sau gimnaşti cu maturitate, la băieţi”, crede Adrian Stoica.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!