MUNCIM ÎN FABRICI ȘI DEPOZITE

Articol publicat in sectiunea Muncă, Reportajul săptămânii pe data 18 aprilie 2016

Diaspora romaneasca_Muncim in fabrici si depozite

Fabricile și depozitele din Marea Britanie reprezintă pentru românii veniți în UK locurile unde au cele mai mari șanse de angajare. De cele mai multe ori, în aceste domenii nu se cere experiență, pregătire profesională și nici măcar prea multă engleză. Patronul britanic vrea, însă, de la viitorii angajați seriozitate și respectarea fără nicio abatere a normelor impuse în fabrica sau depozitul în cauză. De asemenea, o practică des întâlnită aici este ca viitorul angajator să te analizeze „din umbră” în timp ce muncești pentru el, dar prin intermediul unei agenții de recrutare. Ne-am propus ca în acest reportaj să vă oferim câteva exemple de astfel de locuri de muncă, toate bazate pe experiența unor români care lucrează deja acolo. Cum se poate obține un loc de muncă în aceste domenii, ce trebuie și ce nu trebuie să faceți după ce ați reușit să prindeți jobul full-time ne dezvăluie persoanele intervievate de Diaspora Românească.

 

 

„O să muncesc oriunde și orice!”

 

Cu aceste cuvinte în minte au plecat din țara lor majoritatea românilor. Pentru ei, cel mai important aspect este cel financiar. Dacă la final de lună sau, după caz, la final de săptămână obțin suficienți bani cât să aibă un trai decent, atunci înseamnă că au găsit jobul potrivit. Cei care au deja experiență pe teritoriul britanic spun că nici aici locurile de muncă nu sunt pe toate gardurile, dar, dată fiind oferta destul de variată, cu puțină insistență și un gram de noroc poți pune mâna pe un job bun.

 

Muncitori într-un depozit de electronice și electrocasnice

Când a plecat din România, în urmă cu aproximativ doi ani, Mihaela nu avea nici cea mai mică idee despre domeniul în care va lucra în Anglia. Nu a apelat la vreo agenție de recrutare din țară, ci a mers, la noroc, așa cum chiar ea recunoaște. Împreună cu prietenul ei au venit în UK la îndemnul unei rude deja stabilite aici de câțiva ani. Începutul, ca peste tot, nu a fost ușor, dar perseverența și-a spus cuvântul și, până la urmă, a reușit să obțină un job full-time la una dintre cele mai importante companii din zona în care locuiește.

Mihaela, scanner la Expert Logistic: „Cu Facultatea de Litere terminată, cu șase ani de lucru doar într-un anumit domeniu, m-am hotărât într-o zi să încerc și altceva, nemulțumită fiind, ca toată lumea, de faptul că nu câștigam suficienți bani. Atunci a încolțit ideea de a pleca în Anglia. Spre surprinderea tuturor cunoscuților, nu am plecat «la sigur», așa cum mă întrebau toți, de ajunsesem la limita răbdării. Am plecat doar bazându-mă pe asigurările pe care mi le-a dat o rudă, cum că în orașul în care ea este stabilită, Crewe, din comitatul Cheshire, există foarte multe fabrici și depozite în care este mereu nevoie de forță de muncă. Așa s-a și dovedit a fi.

La început, am lucrat printr-o agenție de recrutare, după care m-am hotărât să aplic pentru un job full-time. Era vorba despre un domeniu total nou pentru mine: scanner într-un depozit de electronice și electrocasnice. Înainte lucrasem în diferite alte locuri, unde munca era destul de grea, iar uneori condițiile în care eram nevoită să lucrez erau de nesuportat. Așa că mi-am făcut un CV și l-am depus la recepția companiei. Sfatul meu, pentru toată lumea, ar fi să fie foarte atentă când completează datele din CV pentru eu am fost la un pas de a rata jobul din cauză că am greșit o cifră la numărul de telefon. Norocul meu a fost că cei de la departamentul de recrutare, după ce au văzut că nu mă pot suna, mi-au trimis un e-mail în care m-au întrebat dacă mai sunt interesată de job și, dacă da, să iau urgent legătura cu ei. I-am contactat și am stabilit o zi pentru interviu. Fiind un domeniu în care eu aveam experiență zero, interviul s-a bazat mai mult pe felul meu de a fi și pe obiectivele mele din UK. Am obținut jobul și am devenit a doua fată care lucra în depozitul respectiv.”

 

Jobul vine la pachet cu numeroase beneficii

Pe lângă un salariu destul de bun, majoritatea joburilor din Marea Britanie vin la pachet cu o serie de alte beneficii, fapt ce nu face decât să îi bucure pe românii care reușesc să le obțină.

Mihaela: „Este adevărat că sunt și cazuri de români care au avut mai puțin noroc și au nimerit la locuri de muncă grele, în companii care le dau bătăi de cap, dar, credeți-mă, sunt și joburi care nu fac altceva decât să îți confirme că ai luat cea mai bună decizie când te-ai hotărât să pleci din România. Vă dau exemplul meu.

După ce am fost anunțată telefonic de faptul că am obținut jobul, am primit un e-mail din partea departamentului de recrutare în care mi s-au oferit câteva detalii care aveau să mă lămurească despre ce era de făcut în prima mea zi de lucru. Pas cu pas, mi s-a explicat că firma are parcare proprie unde îmi pot lăsa în siguranță mașina, că la cantină pot să iau micul dejun fără a plăti și că în cele trei pauze mă pot recrea citind cărțile puse la dispoziție de companie sau jucând darts, sau tenis de masă. De asemenea, mi s-a adus la cunoștință că o să primesc bocanci și vestă reflectorizantă, tot din partea lor, fără să scot un ban din buzunar. Acesta a fost doar începutul. Mai târziu, am avut ocazia să profit de multe alte beneficii, cum ar fi petreceri organizate de companie pentru angajați, reduceri la cumpărarea oricărui produs sau posibilitatea de a-l achiziționa în rate, masaj oferit de profesioniști chiar în sediul firmei, posibilitatea de a face ore suplimentare ce sunt plătite dublu, uniformă completă oferită muncitorilor după șase luni de lucru și lista poate continua.

Mă bucur că am reușit să obțin acest job și că le-am putut dovedi șefilor că merit încrederea pe care mi-au acordat-o, pentru că așa cum v-am spus, eu am fost a doua femeie din depozit, ei considerând acest job destinat bărbaților. Cel mai important pentru mine este că acum nu mai stau la cheremul agenției de recrutare. Am un program fix, lucrez patru zile, câte 12 ore, după care sunt liberă următoarele patru zile, iar la sfârșitul lunii îmi intră pe card 1.300 de lire, asta dacă nu fac și ore suplimentare.”

 

trimiteri-sus-4

NORTHAMPTON, OPORTUNITĂȚI DE MUNCĂ

FĂRĂ RECOMANDARE EȘTI INVIZIBIL

UK, RAIUL IT-IȘTILOR ROMÂNI!

UNDE LUCREZI? ÎN AEROPORT!

trimiteri-jos-4

 

Când firma te vrea, investește în tine

 

Mihaela susține că lucrează pentru această companie de opt luni, iar planurile ei sunt să progreseze la locul de muncă. Are și șanse, dacă este să luăm în calcul povestea lui Marius, șofer pe VNA tot în cadrul Expert Logistics.

Acesta a dezvăluit că la început a lucrat printr-o agenție de recrutare pentru acest depozit, după care a fost întrebat de manager dacă ar fi interesat de un job full-time.

Marius, șofer de VNA: „Ca majoritatea bărbaților din acest depozit și eu am început să lucrez în tura de noapte, ca loader (n.r. – încărcător), trimis fiind de o agenție de recrutare. Într-o zi, managerul m-a întrebat dacă aș vrea să obțin la ei un job full-time. Atunci am forțat și eu nota și i-am zis că m-ar interesa mai mult dacă ar fi pe tura de zi. Mi-au oferit un post de scanner. Am început cu două săptămâni de pregătire. Această perioadă era decisivă. Chiar dacă eu semnasem contractul cu ei, dacă cel care mă pregătea spunea la final că nu sunt bun pentru acest job, totul se încheia. Din fericire nu a fost așa, am trecut prima probă, după care m-am străduit să fiu cât mai bun. Oricum, lunar managerul completa o foaie de evaluare a muncii mele și îmi oferea un calificativ. Asta timp de șase luni, de altfel asta era și perioada pentru care semnasem contractul. După, conform procedurilor interne, a avut loc o evaluare finală, care a constat în cât de serios ești la muncă, dacă ai lipsit, dacă ai făcut greșeli etc. Am trecut și de aceasta, iar acum lucrez pentru ei pe o perioadă nedeterminată.

Au trecut trei ani de la angajarea mea și nu am de gând să fac vreo schimbare în ceea ce privește jobul. Mă bucur de concediu plătit, sick-day-uri plătite (n.r. – zile în care ești bolnav) și de numeroase alte beneficii. În plus, am și progresat în companie. Am început ca scanner, după care mi s-a făcut tranning pentru a putea conduce FLT, iar acum sunt șofer de VNA. Evident, asta a făcut ca salariul meu să crească și să ajungă undeva la 1.500 de lire.”

Așa cum au precizat și cei doi români, ca posibilități de angajare ar fi fie să depuneți un CV la recepția companiei, fie să lucrați printr-o agenție de recrutare și să vă faceți remarcați de către șefi.

De asemenea, o altă variantă ar fi să accesați site-ul http://www.ao-jobs.com/ și o să vedeți toate ofertele de muncă existente. În plus, așa cum se precizează și pe site, dacă nu găsiți ceva la care să vă încadrați, înregistrați-vă totuși CV-ul. În felul acesta o să fiți introduși în baza de date a companiei și o să fiți contactați în momentul în care o să se elibereze un job pentru care ați fi persoana potrivită. Pe același site http://www.ao-jobs.com/job-alerts/, găsiți și opțiunea «Job Alerts» și dacă vă veți introduce câteva date personale, puteți selecta domeniile pentru care să fiți anunțați când sunt oferte de muncă. Compania are nouă baze, și anume în: Basildon, Bolton, Crewe, Croydon, Exceter, Heywood, Manchester, Potters Bar, iar din 2014 funcționează un depozit și în Germania.

 

 

Ceaiul englezilor trece prin mâinile ei

 

Așa cum spuneam și la începutul acestui reportaj, în UK există diverse depozite și fabrici unde mereu este nevoie de forță nouă de muncă.

Iată următorul exemplu: Simona, o tânără din județul Gorj, și-a găsit un job într-o fabrică de ambalat ceai și cafea. Face o muncă ușoară, într-un mediu plăcut, însă la început a trebuit să tragă tare pentru a se face remarcată dintre zecile de polonezi care monopolizaseră locul de muncă.

Simona, angajată într-o fabrică de ceai și cafea: „Am început să lucrez în această fabrică în urmă cu un an. La început, agenția mă trimitea doar câteva zile pe săptămână, după care managerii au observat că îmi fac datoria așa cum trebuie, că mă descurc să vorbesc engleză și că înțeleg ce mi se cere, motiv pentru care le-au cerut celor de la agenția de recrutare să mă trimită mai multe zile. De vreo trei luni, șefii mei mi-au făcut rută, iar acum muncesc patru zile câte 12 ore, după care următoarele patru sunt liberă. Practic, eu chiar dacă sunt plătită în continuare de agenție, nu mai am prea multe tangențe cu ea. Știu că la această firmă se oferă joburi full-time foarte rar și doar câteva persoane au acest statut, dar sper ca în viitor să am și eu această oportunitate. Îmi doresc să lucrez în continuare aici, pentru că este un mediu de lucru plăcut, în pauze ai cafea și ceai la discreție, astfel încât am avut posibilitatea de a testa toate sortimentele pe care alții le întâlnesc doar în rafturile magazinelor. Referitor la munca propriu zisă, aceasta pare uneori o joacă. Vă dau un exemplu: în fabrică sunt mașini care ambalează pahare cu ceai, iar unul dintre rolurile angajaților este să pună câte un plic în fiecare pahar de pe bandă. Cei care lucrează la benzile de cafea fie pun pahare în mașină, fie pun cafea în niște pâlnii, iar cei care sunt la finalul benzilor iau produsele și le ambalează în cutii de carton. Salariul nu este unul foarte mare, dar nici foarte mic. Eu câștig câte 300 de lire pe săptămână și, pentru că nu trăiesc într-un oraș costisitor, îmi permit aproape orice cu banii aceștia.”

Fabrica de ambalat cafea și ceaiuri Brupac Drinks & Machine are sediul pe strada Marshfield Bank din Crewe, Cheshire, postcode CW2 8UY. Relații despre oferta de muncă se pot obține la numărul de telefon 01270 587700, însă așa cum preciza și Simona, calea cea mai sigură de a lucra în acest loc rămâne agenția de recrutare. Brupac are contract de colaborare cu KPI Recruting. Pentru detalii referitoare la joburile disponibile, vă puteți deplasa la sediul agenției (66-68 Nantwich Rd, Crewe, Cheshire CW2 6AL) sau puteți suna la numărul de telefon 01270 589943. De asemenea, accesând pagina http://www.kpir.co.uk/, puteți afla unde mai are sedii această agenție de recrutare, care sunt domeniile în care oferă locuri de muncă și ce joburi sunt disponibile în prezent.

—————————————

Printre parfumuri de mii de lire

O altă companie care a oferit un loc de muncă multor români este Tripak, din Winsford. Acolo, zilnic, sute, poate chiar mii de parfumuri produse de firme celebre în toată lumea sunt împachetate de români.

„Ca și obiect principal de activitate este packing-ul (n.r. – împachetatul). Avem produse destinate igienei oamenilor, dar și animalelor. De asemenea, împachetăm parfumuri, unele dintre ele fiind foarte scumpe. De exemplu, sunt produse care costă cam cât câștig eu într-o lună, adică aproximativ 1.000 de lire.

Trebuie să recunosc că este o muncă ușoară într-un mediu plăcut și tot ceea ce contează este să fii atent cu produsele și să fii rapid. Eu lucrez printr-o agenție de recrutare și sunt plătită cu 7.20 de lire pe oră. Este acceptabil, având în vedere că și activitatea presupune doar un minim de efort. Ca parte mai puțin plăcută este că recrutări se fac destul de rar, abia după ce ai doi-trei ani experiență la ei și că au pretenția să vorbești foarte bine limba engleză.”

Loredana Z

—————————————

Pagina 1 din 2:Pagina următoare

Autor articol: Loredana Petrescu

Comentarii

41 pareri la “MUNCIM ÎN FABRICI ȘI DEPOZITE”

 1. Nelu Spune:

  Sant interesat de un loc de munca in constructii daca este posibil daca nu e posibil atunci si in alte domenii.

 2. Nelu Spune:

  Sant iteresat de un loc de munca in ori ce domeniu.

 3. ion alina vivtorita Spune:

  sint interesata de un loc de munca in or ce domenul nu stiu asa bine engleza va rog sa ma ajutati.multumesc

 4. Robert Spune:

  As Vera so eu un loc de munc

 5. Botezatu Violeta Spune:

  Sunt din Romania dar locuiesc în Burnt Oak, și am nevoie de un job urgent, neștiind bine limba engleza.Va mulțumesc anticipat!

 6. Deres Spune:

  Buna ziua sant calificat ca sii motostivuitorist acum lucrez pentru hm as avea o sansa sa lucrez an anglia am experienta an depozit de logistica

 7. DOAR ASA Spune:

  7.20?? MUNCA USOARA ,IN AMBIENT PLACUT ….paiin depozit cu temp de aprox 0…5 grade C , ce mai spui ? si norma pare relativ mica , dar cu greu

 8. spinu nicoleta Spune:

  stiu engleza nivel incepator si as dori un loc de munca la un depozit [fabrica] in anglia .va multumesc

 9. Mihai Spune:

  As avea nevoie de lucru in un depozit.Daca ma puteti ajuta va multumesc

 10. Ciprian Spune:

  Salut daca ma poate ajuta si pe mine cu un loc de munca la o fabrica an anglia va rog mult o sa fiu recunascator detin si permis auto de 15 ani va multumesc. Tel 0040799021449

 11. Daniela Spune:

  Am 33 ani experienta 7 ani in curatenie fosta cameristaengleza niv incepator doresc un job sigur fara alte impedimente .Lucrez orice bucatarie nr tel07438110094

 12. Papuc Marioara Spune:

  Buna ziua!Sunt in Anglia mai exact Londra si as avea si eu nevoie de un loc de munca ca si camerista sau intr-un depozit,va rog daca ma puteti ajuta.Va multumesc!

 13. irina Spune:

  Buna! Ce sfaturi puteti da unui incepator? Nu am mai lucrat afara dar vreau sa vin la toamna in UK. Care sunt zonele unde chiriile sunt mai mici? Cum gasesc pe cineva cu care sa impart locuinta?

 14. rmorgovan endora Spune:

  buna!sint endora ma puteti ajuta cu o imfo.?care agentie este mai serioasa unde imi pot gasi un job in domeniul fabrici -depozite la ambalat

 15. rmorgovan endora Spune:

  buna!sint endora ma puteti ajuta cu o imfo.?care agentie este mai serioasa unde imi pot gasi un job in domeniul fabrici -depozite la ambalat!

 16. Dumitru Spune:

  am nevoie de un joba,am toate actele,nu cunosc engleza
  tel:07404947479

 17. Petronela Spune:

  Buna as vrea si eu sa lucrez in fabrica daca aveti nevoie va rog sa ma contactati la nr 07492068886

 18. Radu daniela Spune:

  Ul nottingham

 19. Radu daniela Spune:

  Anglia nottingham

 20. Radu daniela Spune:

  Anglia nottingham as dori si eu două locuri de muncă în fabrici eu engleză mediu soțul deloc avem insurance si card .va rog. Urgent cautam de muncă .contactați 07802499671

 21. Cristina Spune:

  Ma numesc Cristina si sunt in cautarea unui job,orice.Engleza nu prea o vorbesc.Va multumesc anticipat 07466237394
  Locuiesc in zona 4 Redbrige

 22. rodica patraucean Spune:

  ma puteti ajuta si pe mine cu un loc de munca in fabricasunt de aproape 2 ani in anglia.

 23. Sunt interesata. Nr meu de tel.07490913976. sunt în căutarea unui loc de muncă pt. Depozituri Spune:

  Sunt interesata

 24. Mariana busch Spune:

  Mi.as dori si eu un loc de munca in depozite la ambalat sau in orice domeniu. Multumesc.:)

 25. Mariana baciu Spune:

  Buna ziua suntem un cuplu am dori sa muncim in depozit sau fabrica avem cunostinte minime de engleza asteptam sa ne contactati nr tel07900253548

 26. Alyn Spune:

  Lucrătorii romani sunt tratati ca niște sclavi in toate depozitele din Uk( Tesco, Amazon etc) ceea ce e și mai grav este ca sunt presați psihic de supervizori romani sa facă performanța. Adică sa muncească ca un rob, repede și in contratimp. Dacă nu faci munca rapida romanul îți da day ofuri și pana la urma îți dai demisia . Romanul pe roman îl slugareste. Și agențiile lituaniene văd ca au prosti la greu . Mentalitatea asta tot de romanii de la țara ajunși acolo , au tras pana și au rupt spatele și apoi au plecat. Consecințele au rămas. Am fost 6 luni in domeniu și stiu f bn. Vreți sa fiți sclavi ? Mergeți in depozite/ fabrici. Oamenii sunt contabilizați pe baza de sift și ești tratat ca un robot .

 27. Ruxanda Daniela Spune:

  Sunt și eu interesata de un loc de muncă în depozite sau an orice domeniu că m-am săturat de saracie sa trăiesc de pe o zi pe alta va rog frumos

 28. Gabriela Spune:

  Buna ziua.M-ar interesa si pe mine un loc de munca in fabrica sau depozit,spălat vase.Engleza nivel începător.Multumesc frumos.

 29. Dan Spune:

  Dar oare romanasii astia de ce tot lasa comentarii cum ca vor locuri de munca. In articol li se pun la dispozitie nume de agentii si nr de telefon si ei isi lasa comentariul pe un „forum”. Inteligent!

 30. Blidaru Spune:

  Buna ziua sunt interesată pentru un loc de munca permanent. Full time. Stau in sud est londrei.ma este valabil anuntul?astept man dvs

 31. Mariana Spune:

  As dorii si eu un job in depozite sau fabrici. Engleza mea este de începător. Stau in Ilford-londra. Caut urgent. Va mulțumesc.

 32. Marian Spune:

  Lucrez de doi ani in Anglia,am permis de Marea Britanie,dovada de adresa pe permis,oras Wolverhampton,platesc 350£ pe luna cu totul inclus,mancare,spalat,mancat,locuiesc cu sora mea,doi nepoti si sotul ei.
  amazon este bataie de joc,sistem american implantat adanc in depozitele din Anglia,distanta mare ca sa ajungi la locul de munca,automat lucrezi cu indieni puturosi,cu nasul pe sus,englezi fofilatori care isi doresc pozitii inalte in acea companie,targhete foarte mari iar dupa ce tragi ca un mãgar pana in Decembrie cei de la agentia PMP Recruitment sau Adecco te arunca in strada ca pe un caine plouat si te trezesti ca maine vine indianul proprietar sau pakistanez ca sa-i dai chiria.
  Tesco,Euro Car Parts,Wiggle,Sainsbury’s,Facenda,Muller Milk,DX Freight,PoundLand,PoundWorld,Aldi,Lidl si multe alte depozite de duzina angajeaza prin agentie,maxim iti vor da 8£ pe ora dar din suma asta deduci NINO,PAYE,pensie,combustibil,mancare,tigari,lichide,ramai cu 5£ pe ora si batai de cap.
  Amestecul de rase dupa parerea mea este precum soarecele si pisica,unii muncesc mai mult iar altii,deloc.
  O camera costa de la 60£ pe saptamana pala la 100£,in functie de proprietar,zona,dimensiunea camerei si cati locuiesc in acea casa,conditiile de asemenea.
  Magazine gasesti oriunde te duci,produse de calitate medie,o scoti la capat cu mancarea,dar cu asigurarea masinii,taxa de drum,pretul pieselor auto este alta poveste,daca nu este asigurata “militienii” iti ridic masina in 60 secunde plus amenda de minim 300 lire.
  Pentru semenii nostri disperati so dornici de imbogatire ca-n filme,Anglia este sansa de a vedea ce inseamna cu adevarat munca peste hotare,adica sclav in tara altuia.
  Din punct de vedere financiar este mai bine dar Anglia te schimba in rau,devii brusc incordat,salbatic,nu mai stii ce inseamna caldura soarelui,mare,soare,bronz natural,mancare cu gust.
  Fiecare face ce vrea in viata,fiecare alege ce vrea.

 33. Marius Spune:

  Tovarasi.Vreau si imi doresc cu nerabdare sa ajung sa muncesc pe plaiurile englezesti.Am inteles ca salariile sunt foarte foarte mari.Se spune ca orice roman castiga minim 2000 de lire,brutto.As vrea sa imi confirmati va rog frumos ca este adevarat.Pare asa de frumos totul.Am o mica problema.Nu vorbesc prea bine limba engleza.Dar sper ca in 2-3 ani sa pot sa vorbesc la,nivel conversational.Daca aveti vreo oferta,de munca in orice domeniu va rog frumos sa ma anunntati si pe mine la adresa de mail.
  Regallianus2018@gmail.com
  Thanks

 34. Mariana canalas Spune:

  Buna ziua as vrea sa lucrez intr-o fabrica sau intr-un depozit sunt noua venita in machenster m nevoie de un loc de munca nr meu este 07459689834

 35. Muncitorul Spune:

  Întradevăr, cei cu o calificare sunt mult mai bine plătiți. De asemenea, nu faceți greșeala să nu luați în calcul chiria și cheltulile aferente. Și eu am muncit în Marea Britanie, am fost atras cu un salariu foarte bun pe zi. Din păcate chiria a fost foarte scumpă iar dupa ce achitam toate cheltuielile nu rămâneam cu mare lucru. Dacă nu ești o fire economică sau fumezi nu vei reuși să faci cine știe ce economii. Dacă doriți să plecați în Marea Britanie pentru a munci vă recomand acest articol informativ https://www.muncitorul.com/locuri-de-munca-in-anglia , o să vă ajute foarte mult. Mult succes!

 36. DENIS Spune:

  ÎN ANGLIA SAU ALTE ȚĂRI STRĂINE NU VOR ALERGA NICIODATĂ
  CÎINII CU COVRIGI ÎN COADĂ NU VA CURGE NICIODATĂ LAPTE ȘI MIERE.
  Se poate risca să nu ai unde să dormi și să faci foamea pe acolo

 37. DENIS Spune:

  Aparențele înșeală sau de multe ori pot fi înșelătoare

 38. DENIS Spune:

  Se pot ascunde adevărate țepe în toată regula

 39. DENIS Spune:

  Sau să muncești să nu te plătească.
  Este posibil să existe astfel de riscuri oriunde

 40. Mari Spune:

  Manchester caut un loc de munca nu vorbesc engleza

 41. Patentasu Georgiana Spune:

  Anglia-Worcester

Spune-ti si tu parerea!