Munteanu a părăsit Qabala

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 decembrie 2014

562 dorinelDupă experienţa absolut dezamăgitoare pe care a avut-o la Kuban Krasnodar, Dorinel Munteanu a luat o pauză de antrenorat de aproape 8 luni, dar a fost convins să o preia pe Qabala, o echipă formată în urmă cu doar 9 ani, dar cu mari ambiţii după ce terminase pe locul trei în sezonul precedent şi pierduse finala Cupei Azerbaijanului.  Doar că socotelile românului nu s-au potrivit nici de data aceasta. După numai 6 luni petrecute la Qabala, Munteanu a demisionat la începutul acestei săptămâniu, cauza fiind seria slabă de rezultate, dar și adaptarea insuficientă la campionatul Azerbaijanului. 

În ultimele cinci etapeformaţia lui Munteanu nu a obţinut decât 3 puncte, coborând pe locul 7 al clasamentului, cu doar 14 puncte, la 9 puncte de locul 3, ocupat de Neftci Baku. Cu foarte mulţi jucători accidentaţi, mai ales cei interni (campionatul impune obligativitatea de a avea cinci azeri pe teren în timpul meciului) şi cu juniori pe teren, Qabala n-a putut să găsească un drum pozitiv. Munteanu a decis să demisioneze deşi în lot avea trei jucători români (Andrei Cristea, Alexandru Benga, Adrian Ropotan), plus doi jucători care evoluaseră în Liga 1, Yazalde şi Marquinhos.

Antrenorul român ar putea să îşi continue cariera de antrenor în Rusia, acolo unde a mai antrenat la Mordovia Saransk şi Kuban Krasnodar și unde pare că ar fi tentat să se întoarcă. Munteanu a primit o ofertă de la o echipă din prima ligă rusă, dar a cerut o perioadă de gândire și prima sa decizie pare a fi un refuz. Acesta vine atât din cauza situaţiei economice dificile din Rusia, dar şi pentru că nu obişnuieşte să preia echipe în mijlocul competiției, preferând una pentru care să aibă timp să pregătească începutul de competiție.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!