Mureșan, la tabăra de baschet

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 august 2015

Washington Bullets v Golden State WarriorsGhiţă Mureşan consideră că naţionala de baschet a României este departe de baschetul european, susţinând că pentru remedierea situaţiei ar trebui schimbată mentalitatea, iar antrenorii tineri trimişi la pregătire în străinătate.

Întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează o eventuală participare a naţionalei de baschet la Campionatul European, Ghiţă Mureşan a spus că în Europa baschetul a crescut, în timp ce în România a scăzut sau a rămas la acelaşi nivel.

“România are foarte mult de lucru, să se lupte în baschetul european. Suntem încă departe de baschetul european, avem mulţi ani de muncă. Poate în următorii 15-20 de ani vom ajunge acolo, dar trebuie să schimbăm mentalitatea, să mai aducem antrenori şi jucători străini, să mai trimitem antrenori tineri la pregătire. Probabil că asta ar trebui făcut. Baschetul românesc este unde este naţionala. Nu prea putem să ne batem cu granzii Europei. În Europa, baschetul a crescut, în România a scăzut sau a rămas la acelaşi nivel”, a spus el.

Liga Naţională de baschet masculin se află pe un drum bun, pentru că au venit antrenori şi jucători străini, şi ar putea fi o locomotivă pentru a împinge acest joc astfel încât să aducă spectatori în sălile de sport şi copii pe terenul de joc.

Ghiţă Mureşan organizează la Cluj-Napoca cea de-a IX-a ediţie a taberei de baschet pentru copii “Summer Camp”, la care participă 120 de băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, cu scopul de a-i învăţa să joace baschet. Tabăra se desfăşoară în perioada 10-13 august.

Ghiţă Mureşan a jucat baschet la echipele „U” Cluj, Pau-Orthez, Washington Bullets şi New Jersey Nets, precum şi în naţionala României. Taberele sale de baschet sunt extrem de căutate, iar înscrierile se fac foarte devreme, copiiii fiind atrași de mirajul celui care a ținut cândva prima pagină a ziarelor americane, evoluând în singurul campionat de baschet care contează cu adevărat.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!