A murit Demis Roussos

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 30 ianuarie 2015

Demis Roussos si Pamela Roussos RatiuDemis Roussos, unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai anilor ’80, a murit duminică, la vârsta de 69 de ani. Informaţia a fost confirmată pentru Le Figaro de fiica artistului.

Potrivit publicaţiei franceze, artistul a murit într-un spital din Atena. Deocamdată nu a fost precizată cauza decesului.

Demis Roussos avea un concert programat în luna martie, la Moscova. El a concertat pentru ultima dată în România în decembrie 2013. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Goodbye My Love, Goodbye”, „My Friend the Wind”, „Zorba”, „Forever and Ever”, „Someday”, „Lovely Lady of Arcadia”. De-a lungul carierei, cântărețul a primit peste 100 de discuri de aur, platină și diamant.

Demis Roussos a fost căsătorit timp de 10 ani cu românca Pamela Roussos Rațiu, cea care s-a măritat ulterior cu fiul lui Ion Rațiu și s-a mutat la Turda, scrie romaniatv.net. Demis și Pamela au rămas buni prieteni, artistul vizitând deseori România.

 

Fosta soție a lui Demis Roussos trăiește în România

Zece ani a durat mariajul lui Demis Roussos cu Pamela Roussos Rațiu, o americancă  acum în vârstă de 66 de ani, care s-a stabilit în țara noastră în urmă cu 14 ani. Ea trăiește acum la Turda, după ce s-a căsătorit cu Indrei Rațiu.

Pamela s-a născut în 1948, în Los Angeles, iar în 1983 l-a cunoscut pe Demis Roussos în Grecia, la un eveniment. Au fost căsătoriți câțiva ani, iar după divorț au rămas prieteni.

„Demis era un star foarte mare atunci. El divorțase în urmă cu un an și trăia în Londra. Am mers la studioul lui Vangelis din Londra, care m-a impresionat mult, pereții erau tapetați cu discuri de aur și premii obținute în toată lumea. Când i-am văzut pe cei doi, nu știam care dintre ei e Vangelis și care e Demis Roussos. Ambii aveau păr lung și bărbi. Am pornit bine relația cu Demis. Au urmat trei luni în care am ieșit în fiecare seară. Ne bucuram amândoi de compania celuilalt, Demis era foarte amuzant, foarte cald și sensibil. Am trăit împreună patru ani înainte de a ne căsători. Cei doi ani în care am locuit la Londra alături de Demis au fost extraordinari. El lucra cu Vangelis, care cunoștea pe toată lumea care însemna ceva în Londra. Se dădeau niște petreceri extraordinare în studioul lui Vangelis, unde veneau staruri, actori, artiști. Londra s-a schimbat, a devenit altceva pentru mine. Mi-a plăcut foarte mult perioada aceea”, a povestit Pamela Russos Rațiu într-un interviu pentru Adevărul.

Pamela a înființat în 2001 o firmă de călătorii pentru oamenii de afaceri, apoi a ajuns să colaboreze cu Centrul Rațiu pentru Democrație din Turda, oraș în care s-a și mutat în 2004, după ce s-a căsătorit cu Indrei Rațiu.

La auzul veștii că artistul s-a stins din viață, Pamela Roussos Rațiu a plecat în Atena profund îndurerată. Aceasta nu a dorit să facă nicio declarație în acest moment, conform PR-ul Fundației Rațiu.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!