A murit matematicianul Solomon Marcus

Articol publicat in sectiunea Social pe data 25 martie 2016

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Române, a murit la 17 martie, la vârsta de 91 de ani, fiind internat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, informează Mediafax.

Solomon Marcus s-a născut în data de 1 martie 1925 în județul Bacău. După absolvirea studiilor liceale, a urmat cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universității București. A obținut ulterior titlurile științifice de doctor în matematică și doctor docent. După absolvirea facultății, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București.

Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, iar opera sa a fost citată de peste 1.000 de autori. A publicat peste 50 de volume în România, care au fost traduse în mai multe limbi din Europa și nu numai, și aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate. Din 1993 a devenit membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!