A MURIT Oscar de la Renta

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 24 octombrie 2014

oscar de la rentaCelebrul designer dominican Oscar de la Renta a decedat la vârsta de 82 de ani, a anunţat luni seara un membru al familiei sale, citat de postul de televiziune american ABC News, în pagina electronică. El a fost diagnosticat cu cancer în 2006, a precizat postul de televiziune.

Oscar de la Renta, calificat de presa americană drept „icoana modei”, a creat recent rochia de mireasă pentru avocata britanică Amal Alamuddin, care s-a căsătorit cu actorul american George Clooney.

Născut în 1932, în Republica Dominicană, Oscar de la Renta – pe numele său complet Oscar Aristides de la Renta Fiallo – a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi valoroşi designeri din lume.

Potrivit Mediafax, Oscar de la Renta a devenit cunoscut la nivel mondial în anii ’60, fiind unul dintre designerii care au îmbrăcat-o pe prima doamnă a Statelor Unite Jacqueline Jennedy.

Lumea modei l-a pierdut pe unul dintre cei mai apreciaţi creatori ai săi. Iar femeile au pierdut unul dintre cei mai dăruiţi bărbaţi feminităţii, un maestru în ceea ce priveşte formele şi siluetele feminine pe care le îmbrăţişa în ţesături şi croiuri de poveste.
A fost odată Oscar de la Renta şi poate că un al doilea Oscar nu se va naşte prea curând…

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!