Mutarea în casă nouă

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 16 septembrie 2013

Sunt foarte multe lucruri de organizat în clipa în care vă mutaţi într-o casă nouă, aşa că puneţi la punct o listă, pentru a vă asigura că aveţi totul sub control. Dar nu anunţaţi pe nimeni de schimbarea de adresă până-n clipa în care s-a semnat contractul, ca să nu ajungeţi în situaţia de a contacta din nou pe toată lumea pentru a anunţa renunţarea la mutare.

Folosiţi lista de mai jos pentru a vă aminti pe cine trebuie să contactaţi.

 

Schimbaţi detaliile Council Tax

Puteţi contacta online filiala locală a biroului Council Tax. Comunicaţi-le data la care vă veţi muta de la actuala adresă şi data la care veţi ajunge la noua proprietate, în aşa fel încât aceştia să vă poată taxa corect.

Biroul Council Tax online:  http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=57&LGIL=2&ServiceName=Pay%20your%20council%20tax.

 

Dacă primiţi diferite beneficii, i-aţi anunţat pe cei care vi le oferă?

Oferiţi noile detalii celor de la Jobcentre Plus sau, dacă nu dispuneţi de un centru Jobcentre Plus în zona de domiciliu, contactaţi vechiul oficiu sau biroul de securitate socială. Puteţi folosi link-ul următor pentru a vedea care sunt centrele cele mai apropiate ale autorităţilor de mai sus: http://los.direct.gov.uk/default.aspx?type=1&lang=en.

 

Aveţi nevoie de un doctor sau dentist?

Dacă vă mutaţi într-o zonă nouă, ar putea fi nevoie să vă înregistraţi la un nou medic de familie sau la un dentist. Dacă folosiţi şi alte servicii medicale, nu uitaţi să găsiţi alternative în zona în care vă mutaţi.

Găsiţi un nou medic de familie (GP): http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx?ServiceType=GP.

Găsiţi un nou stomatolog: http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx?ServiceType=Dentist.

 

Aţi redirecţionat serviciile poştale către noua adresă?

Puteţi salva pe calculatorul formularul celor de la oficiile poştale. Poate dura până la 10 zile pentru ca lucrurile să fie aranjate şi pot exista unele taxe.

Serviciul de redirecţionare Royal Mail: http://www.royalmail.com/portal/rm/product1?catId=400040&mediaId=600008.

 

Aţi anunţat companiile de utilităţi?

Va trebui să-i anunţaţi cu cel puţin 48 ore înainte de a vă muta. Oferiţi noilor locatari detaliile curente ale furnizorilor de utilităţi (gaz, apă, curent). În ziua în care vă mutaţi va trebui să citiţi contoarele ambelor proprietăţi, pentru a vă asigura că facturile vor fi cele corecte. Când vă mutaţi în noua casă, contactaţi compania care doriţi să vă furnizeze utilităţile, astfel ca ei să vă înregistreze în postura de client şi să vă poată factura începând din ziua mutării.

Cum să alegeţi şi să schimbaţi furnizorul de utilităţi când vă mutaţi: http://www.consumerfocus.org.uk/get-advice/energy/households/how-to-switch.

 

Aţi adus la zi permisul de conducere şi documentele de identificare ale maşinii?

Trebuie să anunţaţi DVLA imediat ce vă schimbaţi numele, adresa sau ambele. De asemenea, trebuie să anunţaţi DVLA dacă numele sau adresa existente pe certificat sunt incorecte. Folosiţi link-urile de mai jos pentru a afla cum să realizaţi schimbările respective:

 

Aţi adus la zi datele conţinute de Electoral Register (Registrul Electoral)?

Registrul se aduce la zi lunar şi va fi nevoie să fiţi inclus în el pentru a putea vota. Pe site-ul Electoral Commission, la secţiunea „About my vote”, veţi găsi formularul de care aveţi nevoie. Puteţi să-l completaţi online sau să-l salvaţi pe calculator şi să-l trimiteţi prin poştă.

Registrul Electoral: http://www.aboutmyvote.co.uk/.

Găsiţi consiliul local: http://www.direct.gov.uk/en/Dl1/Directories/A-ZOfCentralGovernment/index.htm.

 

Aţi anunţat serviciul de licenţă pentru TV?

Licenţa pe care o aveţi acoperă doar nevoile actualei case, aşa că va trebui să discutaţi transferul ei la noua adresă: http://www.tvlicensing.co.uk/.

 

Dacă dispuneţi de o carte de identitate, aţi schimbat-o?

Dacă dispuneţi de un act de identitate şi v-aţi mutat de la adresa curentă, va trebui să aduceţi la zi datele din National Identity Register, informând Identity and Passport Service la adresa web: http://www.direct.gov.uk/en/Governmentcitizensandrights/Identitycards/index.htm.

 

Schimbarea adresei pentru servicii

Puteţi să informaţi multe organizaţii de schimbarea de adresă, incluzând companii de gaz sau telefonie, oficiile guvernamentale, folosind serviciile de schimbare a adresei, pe care le găsiţi căutând online.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!