Mutu, antrenor-jucător?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 22 mai 2015

582 mutuLa începutul anului, Adrian Mutu refuza să intre în direct la o emisiune difuzată pe postul DigiSport, motivând, chiar de ziua de naştere, că nu mai este fotbalist. „Nu mai vreau să vorbesc despre fotbal, m-am retras din activitate”, au fost vorbele lui Mutu, redate de moderatorul emisiunii. De atunci, fostul atacant al Fiorentinei, legitimat ultima dată la Petrolul Ploieşti, nu a mai apărut decât în paginile tabloidelor, mai întâi după divorţul de Consuelo, iar, mai apoi, prin prisma relaţiei cu Sandra Bachici.

Din punct de vedere sportiv, declaraţia lui Mutu din ianuarie a părut că taie din rădăcină orice presupunere, iar zvonurile care l-au dat la echipa lui Cosmin Contra, Guangzhou R&F, au fost departe de adevăr. Însă Mutu nu este decis să se retragă.

Motivul îl reprezintă chiar contractul semnat în cursul anului trecut cu formaţia Pune City FC, din noua SuperLigă indiană, un proiect la care au luat parte jucători mari, precum Alex del Piero, Marco Materazzi sau David Trezeguet. Potrivit mediei italiene, Mutu semnase un contract pe doi ani cu formaţia indiană, în urma căruia urma să primească circa un milion de euro salariu. Doar că din cauza întârzierii cu care au fost înregistrate actele, Mutu nu a mai apucat să joace pentru Pune City, acolo unde a ajuns, însă, David Trezeguet. Întrucât angajamentul lui Mutu este pe doi ani, românul ar trebui să îl onoreze în actualul sezon, în care Pune, echipă deţinută şi de Fiorentina, va lua parte.

Însă soarta lui Mutu s-ar putea schimba la 180 de grade. Potrivit unor surse apropiate de clubul italian, echipa Viola i-ar putea propune lui Mutu să devină jucător-antrenor la Pune în viitorul sezon, având în vedere că Franco Colomba are oferte din Italia şi ar putea să le dea curs în această vară. Cert e doar că, pentru a primi salariul pe care Pune l-a stipulat în contract, Mutu va trebui să se prezinte la echipă şi să joace în sezonul actual. Iar în cazul în care Mutu ar avea statutul de jucător-antrenor, pe care, spre exemplu, Marco Materazzi l-a avut la Chennayin, iar David James la Kerala Blasters, atunci ar fi prima experienţă pentru român în această postură. Una în care Gică Hagi l-a văzut pe Mutu încă de anul trecut: „E un jucător care are personalitate, care ştie fotbal, eu zic că poate fi un antrenor bun, depinde de el”, a spus Hagi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!