Mutu, condamat cu suspendare

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 30 octombrie 2015

603 mutuAtacantul echipei FC Pune City, Adrian Mutu, a fost condamnat în primă instanţă la un 1 şi 2 luni de închisoare cu suspendare de un tribunal italian, după ce a bătut un ospătar la localul „Full Up” din Florenţa, în 23 octombrie 2010, informează larepubblica.it.

Mutu a fost condamnat pentru leziuni, insulte şi ameninţări.

De asemenea, fostul jucător al formaţiei AC Fiorentina a fost obligat la plata provizorie a sumei de 14.000 de euro.

Ospătarul, un kosovar de origine alabaneză în vârstă de 28 de ani, a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare după ce a suferit o fractură de sept nazal.

Avocatul lui Mutu, Filippo Bellagamba, a anunţat că va face recurs la această decizie. „Clientul meu a fost judecat cu o altă măsură, deoarece este persoană publică. Nu am mai văzut până acum o pedeapsă aşa mare pentru o leziune ce a necesitat 25 de zile de spitalizare”, a declarat Bellagamba.

Adrian Mutu l-a bătut pe Berat Racaj la localul „Full Up” din Florenţa. Agresiunea a avut loc dimineaţa, în jurul orei 05.00, bărbatul lovit de român suferind „o traumă contuzivă cranio-facială cu multiple escoriaţii, contuzii la torace şi abdomen şi o fractură de piramidă nazală”.

Conform martorilor, Mutu a cerut ca lui şi altor doi prieteni să li se mai aducă o sticlă cu băutură, iar apoi cei trei s-au ridicat şi au vrut să plece. Ospătarul, kosovar de origine albaneză, i-a oprit, cerându-le să achite consumaţia, dar Mutu a replicat că are cont deschis la proprietarul clubului. Acesta din urmă a intervenit pentru a clarifica situaţia, dar fotbalistul român i-a adresat cuvinte jignitoare ospătarului, care a răspuns la fel. Atunci, Mutu l-a lovit cu pumnul pe ospătar şi după ce acesta a căzut, a continuat să îl lovească cu picioarele.

Jucătorul şi-a motivat agresiunea afirmând că a răspuns unor ameninţări şi unor jigniri cu tentă rasistă ale ospătarului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!