Mutu poate deveni campionul Italiei!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 aprilie 2015

576 mutuJuventus și-a dovedit nevinovăția, retrogradată fiind în 2006 în urma extraordinarului scandal Calciopoli, iar fostul președinte Luciano Moggi a fost achitat.

Echipa a pierdut în 2006 două titluri de campioană, dar și aproximativ 450 de milioane de euro, aceste daune survenind după ruperea unilaterală a unor contracte de sponsorizare sau de plecările unor fotbaliști. Șefii clubului din Torino vor acum să își recupereze pierderile și cer despăgubiri record în procesul pe care l-au intentat Federației Italiene de Fotbal.

Însă lucrurile pot lua o cu totul altă turnură, crede presa din Italia, după ce Carlo Tavecchio, președintele Federației, a făcut o afirmație cel puțin surprinzătoare. Tavecchio le-a transmis managerilor lui Juventus, prin intermediul unui interviu acordat presei italiene, că le-ar putea da înapoi cele două titluri pe care Juve le-a pierdut în 2006. Condiția este ca procesul de 443 milioane de euro să fie îngropat.

„Trebuie să punem capăt procesului legat de despăgubiri, iar apoi vom negocia cu Juventus problema celor două titluri”, a spus Tavecchio pentru Tuttosport, lăsând clar să se înțeleagă cum stau lucrurile din punctul său de vedere. „Vom vedea ce se va întâmpla. Ceea ce ne interesează acum este încheierea procesului, care ar băga în faliment Federația”, a mai spus el, făcând un fel de apel disperat la înțelegere.

Cele două titluri retrase pe care Juventus le-a câștigat în 2004/2005 și 2005/2006 se află acum în palmaresul celor de la Inter.

Juventus, legal vorbind, s-ar putea afla în imposibilitatea de a-și recupera în alt mod trofeele, tribunalul considerând că dosarul s-a prescris, în ciuda evidențelor.

„Să nu punem căruța în fața cailor și să ajungem la o înțelegere. Trebuie să ajungem la un consens și să mergem împreună înainte”, a mai spus Tavecchio, care a adăugat și că președintele lui Juve, Andrea Agnelli, s-a arătat deja dispus la negocieri.

Și-acum, vestea legată de un român. În cazul în care Juve își va recupera cele două titluri în urma negocierilor cu federația italiană, Mutu și-ar trece și el în palmares un trofeu. Românul a jucat pentru Juventus între 2004 și 2006, adunând 33 de meciuri și șapte goluri. Ar fi probabil marea lovitură a vieții lui Mutu, un jucător care nu a reușit nici măcar să se retragă decent de la o echipă din țară, asta ca să nu mai punem la socoteală scandalul iscat în jurul eventualei sale plecări în India.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!