„Muzica este ceea ce vreau să fac toată viața”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Educaţie şi învăţământ, Poveşti româneşti pe data 25 septembrie 2015

Londra_Teodora Dontu

Se află la vârsta adolescenței, însă poate spune că visul său a început să se transforme în realitate. Teodora Donțu are numai 16 ani și până în vara acestui an a fost elevă a Liceului Internațional de Informatică din Capitală. Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei au scris despre povestea tinerei din București care la 16 ani și-a decis cariera.

Noul an școlar nu a prins-o pe Teodora alături de colegii ei de la ICHB, scrie Evenimentul Zilei, pentru că tinerei i s-a dat posibilitatea să își urmeze visul: a fost acceptată la London Music School și Fine Arts School, școli pe care adolescenta le va urma în paralel de anul acesta în Anglia, ambele având ca obiect de studiu muzica.

Teodora vorbeşte cu mult entuziasm despre momentul în care a aflat că își va urma visul și va studia muzica peste hotare, lucru pe care și l-a dorit de mică: „Am fost cea mai fericită când am aflat că am fost acceptată, muzica este ceea ce vreau să fac toată viața”, a declarat tânăra pentru evz.ro.

Dacă alți tineri aleg să plece în afară pentru a rupe contactul cu România, Teodora a avut alte motive când a făcut această alegere:

—————————————

„Am vrut să îmi urmez pasiunea mea cea mai puternică, muzica, să cânt și să găsesc un loc în care să îmi definesc stilul. Am ales un liceu de muzică din Londra nu pentru că în România nu sunt licee bune de muzică, ci pentru faptul că nu știu exact ce gen să abordez, iar London Music School îmi oferă ocazia să lucrez la toate aspectele, abordând toate genurile.”

—————————————

Plină de ambiție, Teodora pleacă hotărâtă pe noul drum și visează la o lansare internațională, însă recunoaște că îi vor lipsi lucrurile de acasă, afecțiunea prietenilor și a părinților: „Îmi va fi foarte dor de casă, am vrut să plec din clasa a IX-a în Anglia, însă atunci nu am putut să fac acest pas. Acum nu îmi mai este chiar așa de greu ca atunci, dar multe lucruri îmi vor lipsi”, a mărturisit tânăra jurnaliștilor români de la evz. Totodată, ea a mai spus că încrederea și libertatea pe care i-au acordat-o părinții au transformat-o într-o persoană matură, capabilă să se descurce singură la doar 16 ani într-un oraș ca Londra.

Teodora Donţu a participat în România la diverse concursuri de muzică printre care şi X Factor România, câştigând numeroase premii. Ea a cântat pe scenă alături de artişti consacraţi precum Smiley, Maxim sau Lala Band.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!