Nadia Comăneci, la Special Olympics

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 iulie 2015

 591 nadiaNadia Comăneci va fi alături de sportivii români la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics care vor avea loc la Los Angeles, fiind ambasador al acestei mişcări la nivel global şi membru în Comitetul Executiv al organizaţiei.

Nadia va defila alături de sportivii români la ceremonia de deschidere a competiţiei în timp ce soţul său, Bart Conner, va fi lângă sportivii americani, a declarat într-o conferinţă de presă directorul Special Olympics România, Cristian Ispas.

Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului, s-a declarat încântată de întâlnirea cu sportivii cu dizabilităţi, transmiţându-le că îi aşteaptă cu cât mai multe medalii. “Sunt alături de sportivii special olympics de mulţi ani. Şi ca ministru al sportului e foarte important ca ei să simtă că ne pasă de munca lor şi că îi susţinem în drumul lor către performanţă. A fost o plăcere să mă întâlnesc cu o parte din delegaţia de sportivi cu dizabilităţi, trebuie să le spunem că ne pasă de efortul lor şi că îi aşteptăm acasă cu multe medalii. Trebuie să ştie că acolo, la Los Angeles, îi va aştepta un fan al lor şi al sportului românesc, Nadia Comăneci, care este ambasador al evenimentului”, a spus ea.

Delegaţia României este compusă din 29 de sportivi, 23 având dizabilităţi intelectuale şi șase parteneri. Sportivii români vor concura la probele de înot, gimnastică artistică, bocce, tenis de masă, fotbal unificat şi atletism.

La Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, care se vor desfăşura în perioada 25 iulie-2 august, vor participa peste 7000 de sportivi din 177 de ţări.

Preşedinţii de onoare ai Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt preşedintele SUA, Barack Obama şi soţia acestuia, Michelle.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!