Napoli, interesată de Chiricheș

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 28 noiembrie 2014

560 chirichesVlad Chiricheş a intrat în atenția unei alte grupări importante din vestul fotbalului. Tot de Italia este vorba, el mai fiind căutat și de Roma, doar că de data aceasta Napoli este formaţia care îl doreşte pe fundaşul român al lui Tottenham.

Și acest lucru s-a întâmplat la doar o zi după ce Chiricheş a jucat al treilea meci pentru Spurs în campionat în acest sezon, cu Hull în deplasare, meci tranșat cu 2-1. Românul a fost introdus pe teren în minutul 46, când gazdele conduceau, iar evoluția sa a dus la situația în care o nouă formație cu nume se interesează de serviciile sale.

“Nu pot spune că sunt fericit la Tottenham, atâta vreme cât nu joc”, a fost declaraţia oferită ex-stelist acum 2 săptămâni, declarație care a pornit o serie de zvonuri în presa din Occident. Publicaţii cu nume greu s-au și grăbit să îl dea pe fundaş ca transferat la formaţii extrem de galonate, Inter, Roma, Juventus, Arsenal şi Schalke fiind în capul listei.

De-acum pe lista respectivă, extrem de selectă, intră și Napoli, sau cel puțin asta anunţă tribalfootball.com, destinația respectivă fiind însă și una dintre cele mai plauzibile. Rafa Benitez, antrenorul ocupantei ultimei poziţii de pe podium în Italia în sezonul trecut, caută de mai multă vreme un fundaş central, fiind nemulțumit de parteneriatul dintre Albiol şi Koulibaly, cei doi stoperi ai lotului.

O vreme s-a vorbit de interesul napoletanilor pentru Radu Ştefan, Benitez dorindu-l pe fundaşul lui Lazio tocmai pentru că poate acoperi şi zona centrală, dar în clipa de față aceştia par să se fi reorientat către Chiricheş. Tehnicianul spaniol îl cunoaște bine pe român, lăudându-l pentru prestaţiile sale acum două sezoane, când Chelsea o înfrunta pe Steaua în Europa League.

Chiricheş va fi cu siguranţă unul dintre cei mai doriţi jucători în perioada de transferuri din iarnă, iar şansele ca el să rămână la Spurs sunt minime.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!