Năstase: „Aceleași performanțe în Grand Slam!”

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 mai 2015

nastaseFostul tenisman Ilie Năstase a declarat că Simona Halep, calificată în turul 2 la Roland Garros, a câştigat „cam tot” până în prezent, dar ar trebui să aibă aceleaşi performanţe şi la un turneu de Grand Slam.

„Simona a avut un sezon bun până acum. Ar trebui să aibă aceleaşi performanţe şi la un turneu de Grand Slam, pentru că ea a cam câştigat totul până acum. Sigur, e diferit turneul, e altă presiune, e publicul. Toată lumea îşi doreşte să câştige un turneu de Grand Slam şi atunci e foarte greu”, a spus fostul mare tenisman.

Întrebat dacă există vreo şansă ca toate cele cinci reprezentante ale României de pe tabloul principal să se califice în turul 2 la Roland Garros, Năstase a răspuns: „M-am uitat aşa pe tablou, mi se pare că una dintre cele cinci o întâlneşte pe Navarro, ceea ce e destul de dificil (Monica Niculescu a fost învinsă apoi, cu scorul de 6-2, 6-2, de Carla Suarez Navarro). Dar restul cred că pot realiza performanţa asta. Sunt în formă, au jucat bine la ultimele turnee la care au participat. Ar fi bine să poţi să îţi dozezi cea mai bună formă la un turneu de Grand Slam, dar asta e greu. Performanţele vin aşa, natural.”

România este reprezentată pe tabloul principal al turneului Roland Garros de cinci sportive, Simona Halep (locul 3 mondial), Irina Begu (locul 30 mondial), Monica Niculescu (69 WTA), Alexandra Dulgheru (50 WTA) şi Andreea Mitu (99 WTA).

Simona Halep nu va avea viață ușoară la Roland Garros, chiar dacă se așteaptă ca ea să spargă nenorocul de până în acest moment și să câștige primul său titlu de Grand Slam din carieră, așa cum de altfel se pare că îi dorește și Ilie Năstase.

Ilie Năstase a participat la conferinţa de presă organizată la Centrul Naţional de Tenis, cu ocazia lansării celei de-a patra ediţii a Dr. Oetker Junior Trophy, turneu internaţional rezervat juniorilor sub 14 ani, la care s-au înscris 128 de jucători de tenis, din 20 de ţări din Europa.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!