Naționala de handbal, premiată

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 martie 2016

handbalComitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat că va premia fiecare componentă a echipei naţionale feminine de handbal a României care a participat la turneul olimpic de calificare de la Aarhus (Danemarca) şi a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

De asemenea, vor fi recompensaţi şi membrii din colectivul tehnic. Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat:

„Salutăm cu mare satisfacţie calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio a echipei feminine de handbal, o mare speranţă a României la o medalie, de ce nu, chiar la titlul olimpic. Preşedintele Alin Petrache a hotărât, conform legii, să premieze fiecare componentă şi participant la acest succes. În acelaşi timp, cu maximă celeritate, cel mai probabil miercuri, Comisia Tehnică va trece în programul Pol Romania întreaga echipă de handbal cu nişte indemnizaţii lunare la nivelul tuturor marilor campioane. Mulţumim Federatiei Romane de Handbal, şi mai ales preşedintelui Alexandru Dedu, că a venit alături de noi în proiectul comun de finanţare a echipei feminine prin programul Solidaritatea Olimpică, care a început în urmă cu doi ani, şi în acelaşi timp în proiectul de aducere a unor specialişti de talia antrenorului Tomas Ryde, demarat în urma cu un an. Practic, aducerea antrenorului Tomas Ryde demonstrează ca acolo unde există programe se poate evolua. Vom acorda absolut toate condiţiile acestei echipe de handbal pentru că este o mare onoare pentru naţiune să avem un lot atât de valoros la Jocurile Olimpice”.

România a câştigat turneul preolimpic de la Aarhus după două victorii (cu Danemarca şi Uruguay) şi un egal (cu Muntenegru).

România revine la Jocurile Olimpice cu o naţională de handbal după o pauză de 8 ani. Reprezentativa feminină a jucat la alte trei ediţii de-a lungul timpului, la Montreal 1976, Sydney 2000 şi Beijing 2008. Cea mai bună clasare a fost consemnată la prima participare: locul 4.

Tragerea la sorţi pentru cele două grupe olimpice va avea loc pe 1 mai, iar Brazilia şi Norvegia vor fi, cel mai probabil, cei doi capi de serie.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!