Naționala este pregătită?

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 9 octombrie 2014

Există antrenori care nu fac senzație. Luminile nu planează asupra lor, sunt undeva în umbră, deși apar deseori la lumină când vine vremea să le recunoaștem rezultatele. Pentru ei meseria pe care o au este înainte de toate meserie, nu circ, și se manifestă față de ea exact așa cum ar trebui să se manifeste oricine față de meseria sa: cu seriozitate și tacit. Pentru că să-ți faci munca nu trebuie să însemne un șir nesfârșit de laude la adresa ta, nu trebuie să însemne zeci de interviuri date doar pentru a mai sublinia, dacă se mai poate, propria importanță în sport, nu trebuie să însemne nimic altceva decât a-ți face treaba.

Cristi Pustai este un astfel de antrenor. Peste tot pe unde a fost, Cristi Pustai s-a dovedit un alt tip de antrenor. Echipele sale au avut întotdeauna rezultate, inclusiv în cupele europene, atât cât s-a putut cu loturile pe care le-a avut la dispoziție. Pustai a mutat și s-a comportat întotdeauna ca un șahist: a analizat îndelung, nu a trântit tura pe tabla de joc și, mai ales, nu a contestat vreodată că alții pot fi mai buni. Dimpotrivă, asta l-a pus în situația în care și-a dorit ca el să fie și mai bun.

Când s-a instalat la cârma ASA-ei dinTârgu Mureș mi-am spus că Pustai poate fi implantul perfect pentru o echipă deosebit de frumoasă. Că dacă-l vor lăsa să impună ceea ce știe și ce este, ASA va fi redutabilă. Vom vedea cum va fi viitorul, cert este că ASA a bătut fără drept de apel CFR Cluj, echipă cu un lot net superior și cu pretenții la titlu. Și Pustai, așa cum ne-a obișnuit, nu a apărut la rampă. Poate pentru că este vremea să iasă la rampă echipele.

Echipa națională o fi pregătită pentru asta?

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!