Naționala negociază cu Petkovic

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 2 octombrie 2014

552 velimir petkovicPortalul handball-planet anunţă că antrenorul german de origine bosniacă Velimir Petkovic (58 ani) ar putea fi viitorul selecţioner al naţionalei masculine de handbal. De aproape două decenii, antrenorul își desfășoară activitatea în Germania, în ultimii 16 ani numai în Bundesliga, timp în care a antrenat doar două formaţii, Wetzlar şi Goppingen.

Negocierile au fost confirmate de Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, oficialul spunând că acestea nu au fost finalizate: „Este pe listă, dar nu este nicio certitudine. Poate să fie domnul Petkovic, dar poate să fie şi un român”, a spus el. Şeful handbalului românesc susţine că nu vrea să se grăbească înainte de a face alegerea noului selecţioner: „Suntem foarte aproape de meciul cu Kosovo, de pe 29 octombrie, poate să fie un român care să fie pe bancă atunci. Am nişte cerinţe, nişte gânduri, o strategie apropo de antrenorul naţionalei masculine şi nu vreau să mă pripesc”, a subliniat el.

Preşedintele federației a avut pe listă mai mulţi antrenori pe care şi-ar fi dorit să-i aducă la naţionala României, „dar sunt sub contract, iar puterea noastră financiară nu este una fantastică”, după cum spune el.

Naționala masculină este fără antrenor de aproximativ 3 luni, avantajul fiind constituit de faptul că nici nu a avut activitate în perioada menționată. Francezul Christian Gaudin a fost ultimul antrenor al României, la barajul pentru CM 2015, după acest meci el semnând cu Hamburg, echipă din Bundesliga. „Mi-a părut foarte, foarte, foarte rău că l-am pierdut pe Gaudin. Şi ca om şi ca antrenor este o excepţie, dar mergem înainte, nu vreau să mă pripesc cu alegerea antrenorului”, a mai spus Dedu.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!