Navă cu români la bord, sechestrată în Italia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 12 ianuarie 2016

Moondy Bay

O navă pe care se află mai mulți români, dar și marinari de alte naționalități, se afla sechestrată, la 5 ianuarie, în portul Savona, Italia, din cauza datoriilor pe care le are armatorul. Concomitent, marinarii refuză să mai muncească până când angajatorul le va plăti salariile restante, potrivit Ziare.com.

Vasul cargo „Moondy Bay” de 148 de metri lungime, înregistrat în Bahamas, se află dinainte de Crăciun la Savona, scrie ivg.it.

Crăciunul a trecut greu pentru marinarii sechestrați pe vas de peste două săptămâni. La bord, pe lângă români, se mai află greci, georgieni și filipinezi.

Oamenii și-au povestit situația:

—————————————

„Am venit din Guyana. Vasul nostru transporta orez. Nici nu am ajuns bine în port, că a venit la bord Căpitănia și a găsit numeroase probleme structurale, așa că nu ne-au permis să ne reluăm călătoria. Unii dintre noi, printre altele, nu au niciun ban în buzunar ca să se întoarcă acasă. Situația e delicată.”

—————————————

Salariile oamenilor nu sunt singura problemă. Armatorul, un grec, trebuie să apară în fața unui tribunal din Savona, care a dispus sechestrul încărcăturii pentru datorii contractate în operațiuni comerciale în alte porturi.

Vestea bună este că marinarii se află în condiții bune, au suficiente rezerve la bord pentru cel puțin o săptămână și sindicatul internațional al marinarilor se interesează de problema lor, mai scrie Ziare.com.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!