Ne aşteaptă o mărire a ratei de dobândă a Băncii Angliei?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, UK la zi pe data 19 septembrie 2015

uk_banca angliei

Rata dobânzii ar trebui majorată „relativ curând”, în contextul creşterii salariilor, a declarat Martin Weale, un oficial din cadrul Băncii Angliei, banca centrală a Marii Britanii.

„În contextul în care ritmul creşterilor salariale rămâne constant, consolidarea pieţei muncii probabil va genera creşterea peste limită a inflaţiei în următorii doi-trei ani”, afirmă Weale într-un articol de opinie publicat în Scotland on Sunday.

—————————————

„Politica Băncii Angliei trebuie stabilită pe baza acestei referinţe mai degrabă decât în funcţie de actuala rată a inflaţiei. Drept rezultat, rata dobânzii de referinţă ar trebui majorată relativ curând.”

Martin Weale

—————————————

Economia Marii Britanii a crescut constant în ultimii doi ani şi, în pofida recentelor semnale de scădere uşoară, Banca centrală probabil va majora dobânzile începând din 2016, urmând o măsură similară aşteptată din partea Federal Reserve-ului american. În prezent, Banca Angliei are o rată a dobânzii de 0,5%.

Consiliul de administraţie de la Federal Reserve, instituţia bancară centrală din Statele Unite, se va reuni joi pe tema oportunităţii majorării dobânzilor de politică monetară, scrie Financial Times.

Majoritatea analiştilor au recomandat menţinerea actualei rate de referinţă a dobânzilor până pe 31 decembrie 2015.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!