Neagu, mulțumită cu Ryde

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 13 martie 2015

573 neagu

Cristina Neagu, componentă de bază a naţionalei României, a declarat că este fericită pentru numirea tehnicianului Tomas Ryde la prima reprezentativă şi speră ca antrenorul suedez să „schimbe puţin din mentalitate”.

„Aştept să-l întâlnesc, ne reunim la Cluj, pentru Trofeul Carpaţi, vreau să văd cum gândeşte strategia naţionalei în următoarele 2-3 luni, pentru că ne aşteaptă un baraj greu cu Serbia pentru Mondiale. Nu pot să-mi ascund fericirea în privinţa numirii lui Tomas Ryde, pare că se va schimba ceva la naţională. Una e să lucrezi cu un antrenor român şi alta cu unul străin”, a spus Cristina Neagu.

Handbalista lui Buducnost Podgorica, echipă calificată în sferturile Ligii Campionilor, consideră că nu trebuie ca iubitorii handbalului să se aştepte la mari schimbări în jocul naţionalei după numirea antrenorului suedez.

„Să nu ne aşteptăm că naţionala va juca un handbal schimbat faţă de Europene, este imposibil într-un timp atât de scurt. Multă lume aşteaptă schimbarea, e foarte greu în câteva luni până la barajul cu Serbia, darmite în câteva zile. Ne vedem acum pentru Trofeul Carpaţi, şi apoi în iunie, înaintea partidelor cu Serbia. Sper ca Tomas Ryde să schimbe puţin din mentalitate, să readucă bucuria fetelor de a juca handbal la naţională. Nu ştiu dacă la Europene se vedea bucuria pe feţele unora din fete. Noi vom face tot posibilul să-l ajutăm”, a mai spus ea.

Cristina Neagu se declară, de asemenea, fericită pentru perioada fastă din carieră:

„În primul rând sunt fericită că sunt sănătoasă şi că, după perioadele grele de accidentare, mi-am revenit la nivelul meu de joc de dinaintea lor şi chiar peste. Pot spune că acum joc cel mai bun handbal din carieră. Ne dorim să ne calificăm la Turneul Final Four al Ligii Campionilor şi nu doar să jucăm finala, ci s-o şi câştigăm. Iar cu naţionala României, sigur că-mi doresc să trecem de Serbia, să ne calificăm la Mondiale, iar acolo să arătăm ce putem mai mult”, a încheiat interul naţionalei României.

„Apoi vom discuta despre un nou contract”, a explicat preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, pentru Mediafax.

Ryde se va alătura naţionalei României pe 16 martie, când handbalistele tricolore vor veni la Cluj pentru pregătirea participării la Trofeul Carpaţi (20-21 martie), alături de campioana mondială Brazilia, medaliata europeană cu bronz Suedia, şi Germania, ultima fiind preluată recent de danezul Jakob Vestergaard, fostul director tehnic al lui CSM Bucureşti.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!