Neculaie, 5 milioane

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 25 martie 2016

622 neculaiePatronul FC Braşov, Ioan Neculaie, a ieşit din arest preventiv sâmbătă la ora 00.00, după ce i-a expirat mandatul de arestare preventivă, iar procurorul a dispus măsura controlului judiciar pe o cauţiune de cinci milioane de euro.

Potrivit avocatului Vladimir Ciolacu, omul de afaceri Ioan Neculaie a fost eliberat din arest preventiv sâmbătă, la ora 00.00, deoarece procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov nu a mai cerut prelungirea arestului şi a dispus, în schimb, măsura controlului judiciar pe cauţiune.

„A fost stabilită o cauţiune de 22,3 milioane lei, echivalentul a 5 milioane de euro. Cauţiunea poate fi achitată prin depunerea unei sume de bani sau prin garanţii reale mobiliare sau imobiliare. În acest caz, este vorba de o ipotecă mobiliară pe un pachet de acţiuni ale unei firme care nu are nicio implicare în acest dosar penal“, a spus avocatul Ciolacu.

Firma ale cărei acţiuni au fost ipotecate este un hotel din Poiana Braşov, potrivit unor surse judiciare.

De asemenea, omul de afaceri nu are voie să părăsească judeţul Braşov, să ia legătura cu alţi inculpaţi din dosar sau să intre în incinta societăţii

Neculaie a fost arestat preventiv în 8 februarie pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani într-un dosar privind o evaziune fiscală de aproape 8 milioane de lei în urma unei presupuse investiţii privind o bază sportivă din Braşov.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!