Neîncredere în Guvern și Parlament

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 19 mai 2014

Românii au o părere proastă despre starea economiei naționale și tind să nu aibă încredere în Guvern și Parlament, în schimb sunt optimiști în legătură cu viitorul UE, potrivit unui Eurobarometru publicat luni.

87% dintre românii chestionați au declarat că au o părere proastă despre starea economiei naționale (față de 65% media europeană), iar 12% o părere bună. În ceea ce privește așteptările pentru economia națională pentru următoarele 12 luni, 41% consideră că situația va fi la fel, 31% cred că va fi mai rău, iar 23% că va fi mai bine. Rugați să spună care sunt cele mai importante chestiuni cu care se confruntă România în prezent, românii au indicat situația economică (38%), prețurile în creștere (38%) și șomajul (31%). La nivel personal, principalele preocupări sunt creșterea prețurilor (45%), securitatea socială și sănătatea (26) și situația financiară a familiei (25%).

Cât privește încrederea în instituțiile europene, 58% dintre români au încredere (față de 32% media europeană), iar 34% tind să nu aibă încredere. În schimb, 80% dintre ei tind să nu aibă încredere în Parlamentul de la București și doar 16% tind să aibă încredere. Situația este similară în cazul Guvernului: 74% tind să nu aibă încredere în această instituție, iar 23% tind să aibă. Întrebați dacă România s-ar descurca mai bine în afara UE, 62% au respins această afirmație, iar 26% au fost de acord.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!