Nepotul lui Băsescu, la DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 19 iunie 2015

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu, a fost adus cu mandat, miercuri dimineață, la Direcția Națională Anticorupție și, potrivit Digi24, este acuzat de trafic de influență. Dragoș Băsescu este fiul lui Mircea Băsescu, fratele fostului șef al statului. Audierea a avut loc în dosarul omului de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Nepotul lui Traian Băsescu ar fi cerut șpagă de un milion de euro, iar negocierile ar fi fost purtate în saună, în încercarea de a nu fi interceptat, informează B1 TV, citând surse judiciare.

Dragoș Băsescu ar fi cerut unui om de afaceri suma respectivă cu ajutorul unui complice pentru a-i rezolva problemele judiciare într-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT, arată Agerpres. Omul de afaceri respectiv ar fi Sandu Staicu, pentru care DIICOT a cerut arestarea preventivă. Sursele judiciare mai spun că nepotul fostului președinte ar fi pretins inițial 500.000 de euro pentru ca omul de afaceri să nu fie arestat preventiv în urma contestației DIICOT și încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere. Agerpres mai notează că banii urmau să fie disimulați într-un contract fictiv de consultanță cu o firmă internațională.

În dosar, fiul fostului președinte moldovean Petru Lucinschi este acuzat că, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro pentru a retrage o plângere penală. Acesta este cercetat în stare de libertate.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!