Nepotul lui Traian Băsescu, trimis în judecată de DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 30 octombrie 2015

Fiul lui Mircea Băsescu și nepot al lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu, a fost trimis în judecată, luni, pentru trafic de influență. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție l-au trimis în judecată și pe Ciprian Nistor, în același dosar, care se află în închisoare în altă cauză, pentru complicitate la trafic de influență.

În ce îl privește pe Dragoș Băsescu, acesta se află sub control judiciar sub cauțiune.

Fiul lui Mircea Băsescu este acuzat că, pe 13 martie 2014, a cerut unui om de afaceri, denunțător în această cauză, un milion de euro pentru a-i rezolva problemele judiciare într-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT. Omul de afaceri le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, așa încât Dragoș Băsescu i-a propus acestuia ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma cerută, eșalonat, pe o perioadă de până la doi ani, în funcție de evoluția dosarului, transmite DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar. Fiul lui Mircea Băsescu a fost pus sub control judiciar pe 17 iunie, plătind o cauțiune de 10.000 de lei.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!