Nereguli la mari restaurante

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 iunie 2016

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului București au amendat 26 de restaurante, majoritatea foarte cunoscute, din Capitală, pentru că foloseau ingrediente expirate, refrigerate în medii improprii sau nu existau măsurători ale temperaturilor din spațiile frigorifice.

Mai multe controale organizate recent de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București în restaurantele, fast-food-urile și celelalte unități de alimentație publică din București s-au soldat cu sancțiuni pentru administratorii acestor unități.

Cele mai multe dintre restaurantele unde au fost găsite nereguli sunt foarte cunoscute și se află în zone centrale din Capitală.

Printre neregulile descoperite de comisarii ANPC se numără depășirea termenului de valabilitate pentru ingredientele folosite sau lipsa documentelor de proveniență a mărfii care să ateste calitatea produselor, spații frigorifice cu un grad avansat de uzură, neigienizate, fără termometre și fără a fi completate graficele de temperatura, depozitarea ouălor la temperatura mediului ambiant, lipsa unui grafic de refolosire a uleiului. De asemenea, o abatere frecventă descoperită de comisarii ANPC a fost lipsa informării cu privire la ingredientele alergene care erau folosite.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!