Neubert, secretul Stelei

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 26 mai 2014

535 thomas neubert

Niciodată în fotbalul românesc un preparator fizic nu a avut parte de o expunere media ca aceea a lui Thomas Neubert. Neamţul, cel pe care Laurenţiu Reghecampf l-a inclus cerinţă obligatorie pe lista negocierii propriului contract cu Steaua în vara lui 2012, a generat discuţii interminabile în primul său sezon în Ghencea.

Începând de la lucrul cu benzile TRX, punguliţele cu lichid galben şi terminând cu acuzaţiile de doping venite din partea rivalilor, Tommy a reuşit să ţină capul de afiş în discuţiile legate de rezistența fizică a steliştilor. Menţiunile legate de prezenţa lui Neubert la Steaua s-au rărit în acest sezon, moment în care unele dintre metodele pe care neamţul le-a introdus în România au fost copiate de adversari. Chiar şi aşa, în interiorul Stelei prezenţa lui Tommy a rămas la fel de puternică, exerciţiile făcute de preparatorul fizic fiind un calvar pentru jucătorii proaspăt sosiţi la Steaua.

Contactul luat de Claudiu Keşeru cu antrenamentele făcute de Thomas Neubert s-a petrecut în Marbella, Spania, cu prilejul cantonamentelor de iarnă. Adus de la Bastia, din Franţa, atacantul a avut probleme serioase în a rezista ritmului pe care colegii lui păreau să nu îl resimtă. „Claudiu este un jucător foarte important pentru noi, însă va trebui să muncească mult mai mult. El va avea, cu siguranţă, evoluţii mai bune”, spunea Laurenţiu Reghecampf după ce Keşeru întârziase să impresioneze în primele amicale jucate în tricoul Stelei. Primul gol al atacantului a venit pe 1 martie, însă reuşita a fost una extrem de importantă pentru echipă. Keşeru a înscris golul de 1-1 în derby-ul cu Dinamo, reuşind să evite prima înfrângere din campionat a Stelei. „Trebuia să mă pun la punct cu forma fizică înainte să pot da randament. Mă bucur că am reuşit să sparg gheaţa chiar acum, în marele derby”, spunea Keşeru după meci.

Două săptămâni mai târziu, atacantul vorbea despre dificultăţile pe care le-a întâmpinat la venirea în Ghencea. „Am reuşit să mă adaptez, însă mi-a fost extrem de greu la început. E drept, multă lume mi-a spus la ce trebuie să mă aştept, însă nu credeam că îmi va fi atât de greu”, spunea vârful. Rezultatul adaptării s-a tradus prin şapte goluri înscrise atât în Liga I, cât şi în Cupa României.

Celălalt transfer al Stelei din această iarnă, Lucian Sânmărtean, a reuşit să treacă mai uşor peste perioada de adaptare cu rigorile fizice. Mijlocaşul de 34 de ani a venit în Ghencea după ce acumulase la capitolul pregătire fizică în stagiile de cantonament ale lui FC Vaslui. „Lucian a făcut faţă fără probleme la toate cerinţele noastre. Lucrul acesta se întâmplă destul de rar, antrenamentele de aici sunt foarte dure”, spunea Laurenţiu Reghecampf după primul antrenament cu noul transfer. Impactul evoluţiilor lui Lucian Sânmărtean a fost simţit imediat, mijlocaşul fiind rapid asimilat drept cel mai valoros fotbalist al Stelei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!