Nevoiți să-și vândă casa

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 23 ianuarie 2015

Aurelian Temisan si Monica DavidescuCreșterea francului elvețian a dat peste cap nu doar socotelile românilor de rând, ci și pe cele ale vedetelor care s-au împrumutat în această monedă. Pentru că nu mai fac față ratelor, Aurelian Temișan și Monica Davidescu vor să dea în judecată banca de la care au luat un credit în urmă cu 6 ani.

Cei doi artiști s-au trezit că au de plătit dublu la bancă și sunt nevoiți să-și vândă și apartamentul cu două camere pe care îl au.

„Din cauza acestor transformări de curs valutar, suma inițială pe care am împrumutat-o s-a dublat. Nici măcar comisionul nu l-am plătit. Din creditul inițial nu s-a plătit aproape nimic. Nici în următorii 200 de ani nu voi plăti această rată! Creditul a fost făcut pe 37 de ani, dar cred că se va întinde pe 200 de ani. Eu m-am dus să împrumut în lei și mi s-a spus că francul elvețian e cea mai bună variantă. Mi s-a impus, practic, și am fost trași pe sfoară de acești bancheri. Nu mai am nici posibilitatea să-mi termin casa. Am scos-o la vânzare, dar nu se vinde. Sunt nevoită să mă ocup de spectacolele mele, să muncesc pe brânci ca să plătesc rata”, a spus Monica pentru Click!

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!