NHS ofera tinerilor posibilitatea de evaluare online a sanatatii

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 22 iunie 2009

NHS a lansat un serviciu online gratuit, care-i va ajuta pe tineri sa realizeze o evaluarea a starii lor de sanatate, oferind si sfaturi legate de stilul de viata sau dieta pe care ar trebui sa le adopte in conditiile declarate. Formularul ghideaza tinerii printr-un set de alegeri multiple despre ei, toate intrebarile fiind confidentiale, oferindu-le eventuale metode de a repara unele atitudini care le pot influenta negativ sanatatea. Sfaturile oferite includ si o serie de clipuri din seria „cum sa”.

Formularul, care poate fi accesat la http://www.teenlifecheck.co.uk/Default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1, se foloseste de intrebari interactive pentru a putea oferi un stil de viata sanatos tinerilor intre 12-15 ani.

Informatiile oferite sunt legate de:

– activitatea fizica;

– nutritie;

– droguri ilegale;

– sanatate sexuala;

– alcool si tutun.

De asemenea, formularul acopera si partea emotionala a existentei, oferind sfaturi legate de starile de stres, relatiile interumane si respect de sine, punand la dispozitie si legaturi catre institutiile care ar putea oferi ajutor suplimentar.

Gillian Merron, ministrul sanatatii, a declarat vizavi de acest nou serviciu: „Anii tineretii pot fi deosebit de dificili chiar si fara sa-ti faci probleme vizavi de un stil de viata sanatos. NHS Teen LifeCheck este o modalitatea cat se poate de simpla de verificare a sanatatii. De altfel, alaturi de tineri am lucrat la acest sistem confidential de a pune la dispozitia celor interesati sfaturi si directii care le-ar putea folosi.”


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!