NHS-ul recrutează asistente din România şi cheltuieşte din belşug

Articol publicat in sectiunea Muncă, Sănătate, UK, despre români pe data 13 februarie 2015

uk_nurse1

NHS-ul cheltuieşte sume exorbitante pe deplasări în străinătate. O investigație a celor de la Telegraph arată cheltuieli mari ale celor de la NHS pentru recrutarea de asistente din străinătate, în timp ce una din patru asistente nu-şi păstrează postul nici măcar un an.

Recruiterii NHS au realizat peste 100 de deplasări costisitoare peste hotare anul trecut pentru recrutarea de asistente, dar multe din acestea nu rămân în post mai mult de câteva luni.

Investigaţia începută de cei de la Telegraph arată că aceste deplasări peste hotare pentru recrutarea forţelor de muncă s-au multiplicat în ultimii doi ani.

Statistica arată că unul din patru angajaţi în astfel de posturi începând cu 2013 nu se mai aflau în funcţie în noiembrie anul trecut.

În majoritatea cazurilor de deplasare peste hotare, echipele de recrutare au poposit în hoteluri de lux unde au stat uneori chiar şi câte o săptămână, cheltuielile cu o deplasare ridicându-se chiar şi până la £100,000.

Criticii atacă aceste cheltuieli ridicole ce implică uneori chiar şi opt membrii NHS care se deplasează împreună în ţări ca Grecia, Spania, Portugalia şi India.

Multe din aceste deplasări au recrutat un număr mic de asistente medicale, iar alte nu au recrutat deloc.

Telegraph a cerut informații legate de aceste deplasări tuturor celor 160 de trusturi NHS din Anglia. Aceste trusturi au efectuat 96 de deplasări pe perioada 2013/14, recrutând un total de 2000 de asistente. În comparaţie cu anii trecuţi, cifrele sunt mult mai ridicate (27 de deplasări în 2012/13 şi 11 deplasări în 2011/12).

Doar jumătate din aceste trusturi au oferit detalii legate de câţi din cei recrutaţi iniţial sunt angajaţi în continuare în UK. Cifrele arată că 27% din cei recrutaţi la începutul 2013/14 nu mai figurau ca angajaţi în noiembrie, anul trecut.

În topul preferinţelor pentru aceste recrutări se situează Spania, urmată de Portugalia, Irlanda, Italia, România şi Grecia, în unele cazuri chiar şi India.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!