Nici Steaua nu vrea diminuarea contractului

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 19 iunie 2015

586 argasealaPreședintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a anunțat că Adunarea Generală a LPF a respins propunerea ISB, deoarece o diminuare a contractului din drepturile TV „ar da peste cap” activitatea cluburilor din Liga I.

„Orice leu sau euro care intră în contul unui club, nu e vorba numai de Steaua, contează. Pentru Steaua e procentul mai mic, pentru că are bugetul mai mare. Dar pentru cluburile mai mici, acești bani sunt foarte importanți. Iar pe criza asta, dacă mai și scădem niște bani pe care cluburile i-au luat în calcul pentru stabilirea bugetului, atunci le dă peste cap tot bugetul. Oamenii și-au calculat sumele de transfer, salarizările, iar dacă în cursul derulării contractului ar interveni modificarea asta, atunci ar da peste cap activitatea cluburilor”, a spus Argăseală.

Adunarea Generală a LPF a respins propunerea companiei ISB de diminuare a contractului privind drepturile tv ale meciurilor din primul eșalon, cu 13 voturi la 1. Conform contractului în vigoare, la 15 iunie, ISB trebuia să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranșă din valoarea drepturilor tv pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar, contractul cu firma din Malta va fi reziliat.

Dacă înțelegerea cu ISB va fi ruptă, companiile RCS-RDS și Telekom au anunțat că vor să ofere cluburilor între 25 și 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor tv ale meciurilor din Liga I.

„Am primit o ofertă scrisă din partea companiei RCS-RDS privind drepturile tv. Oferta RCS este făcută împreună cu Dolce. Cred că au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se întinde pe 4 ani, cu o valoare cuprinsă între 25 și 28 de milioane de euro pe sezon. Fără discuție, este o propunere mult mai avantajoasă decât ceea ce ne-a oferit ISB-ul”, a spus conducătorul unui club din Liga I.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deținătoarea drepturilor tv pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eșalon, în sezonul viitor. ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I, fiind dispusă să achite numai 21,5 milioane de euro pentru sezonul 2015/2016.

Apariția RCS nu poate fi, însă, o certitudine, putând fi vorba și de o strategie de imagine pentru a-i face pe cei de la ISB să ofere suma pe care o așteaptă cluburile.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!