Nick Clegg cere legalizarea drogurilor

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 9 martie 2015

Chiar dacă Downing Street insistă că strategia curentă pentru stoparea comercializării şi a consumului de droguri funcţionează, Nick Clegg, liderul liberal-democraţilor, nu este de aceeaşi părere, explicând că cea mai bună abordare ar fi legalizarea consumului personal de droguri.

Clegg este hotărât să pună punct practicii „ilogice” de a pune în arest persoanele surprinse cu cantităţi mici de droguri asupra lor, în timp ce tinerii nu ar trebui penalizaţi mai târziu în viaţă datorită cazierului pătat (actualmente, cei amendaţi pentru o astfel de infracţiune trebuie să declare abaterea timp de şase ani, când aplică pentru anumite locuri de muncă şi timp de 11 ani dacă se află la a doua abatere; în caz de închisoare, cazierul va rămâne pătat toată viaţa).

„Dacă ai găsi droguri asupra propriului tău copil, unde ai merge mai degrabă? La un doctor sau la poliţie? Sunt de părere că majoritatea dintre noi ar apela la un medic specialist,” a spus Clegg în cadrul unui discurs, săptămâna aceasta.

„Trebuie să punem punct acestei situaţii ridicole. Este mult mai bine să ne concentrăm asupra sprijinului pe care îl putem acorda celor afectaţi, decât să-i pedepsim, pentru a le permite să-şi urmeze ambiţiile în viaţă şi să contribuie la societatea noastră”, a adăugat acesta.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!