Nick Clegg vs Nigel Farage: Despre viitorul Marii Britanii în UE la BBC2

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 7 martie 2014

uk_Nick Clegg vs Nigel Farage

Viitorul Marii Britanii în Uniunea Europenă va fi tema unei confruntări televizate de postul național BBC între doi dintre cei mai importanți llideri politici ai prezentului din Regatul Unit.

Protagoniștii disputei vor fi Nick Clegg, președintele Partidului Liberal Democrat, formațiune politică pro-europeană care face parte din actuala coaliție de guvernământ de la Londra și Nigel Farage, liderul UK Independence Party (UKIP), partid naționalitst, adversar declarat al Uniunii Europene. Confruntarea va fi transmisă de postul BBC 2, la orele 19,00 ale serii, în 2 aprilie, cu nouă zile înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegereile europarlamentare programate a se desfășura pe teritoriul regatului în 22 mai. Moderatorul emisiunii va fi David Dimbleby, cunoscut publicului de televiziune din Marea Britanie ca realizator al programului săptămânal de dialog politic „Question Time”.

Confruntarea, ce va putea fi urmărită pe BBC2, a devenit posibilă după ce, luna trecută, Nigel Farage, cunoscut pentru opiniile sale vehemente contra imigrației și a UE, a acceptat provocarea unui dialog «față către față» lansată de pro-europeanul Nick Clegg.

„Suntem încântați pentru că am reușit negocierea cu succes a acestei dezbateri televizate. Europa reprezintă o problemă extrem de importantă pentru agenda publică și în politica britanică. De aceea, credem că o discuție argumentată pe această temă reprezintă o oportunitate fantastică”, a subliniat James Harding, director al departamentului de știri și afaceri interne la BBC.

Realizatorii programului au informat că dezbaterea va fi cu public, derulându-se în fața unei „audiențe atent selectate”, astfel încât în componența acesteia să fie reprezentați echitabil atât adepții UE, cât și oponenții acestei structuri unionale continentale. Cei prezenți în public vor putea adresa întrebări invitaților prezenți în platoul de filmare, au dat asigurări cei din echipa tehnică a BBC.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!