Niculae, în liga a doua din Turcia

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 31 iulie 2014

545 marius niculaeMarius Niculae (33 de ani) a semnat un contract pentru două campionate cu Sanliurfaspor, formaţie din liga secundă a Turciei, una deosebit de ambițioasă și care are ca obiectiv promovarea. Atacantul român a plecat de la Hoverla, din prima ligă ucraineană, şi a negociat cu alte grupări din aceeaşi ţară, dar şi cu unele din Portugalia. Oferta turcilor a fost considerată de Niculae una mai bună, probabil la mijloc fiind și implicații de natură financiară.

Niculae va avea la Sanliurfaspor un salariu de 200.000 de euro pe an. Românul ia astfel calea fotbalului turc după Gabi Torje, Ciprian Marica şi Liviu Antal, primii doi la Konyaspor, iar cel de-al doilea la Genclerbirligi.

Considerat pe la începutul anilor 2000 viitorul atacant de clasă mondială al României, Marius Niculae a debutat cu succes în Liga 1, la 17 ani, apoi a fost promovat imediat de Boloni la naţională. Jucătorul s-a transferat după aceea la Sporting Lisabona, unde a fost cerut insistent de acelaşi Boloni (devenit între timp antrenor al portughezilor), şi a făcut cuplu în atac cu marele atacant brazilian Jardel. A luat titlul şi Cupa în Portugalia și s-a accidentat grav tocmai când echipe precum AC Milan şi Inter Milano contactaseră Sporting, pentru a-l cumpăra.

Din nefericire, după acest incident nu a mai revenit vreodată la valoarea şi forma de dinainte. A mai avut câteva experienţe la echipe bune, fără însă să mai confirme pe undeva, cu nume ca Standard Liege, Mainz şi Inverness, apoi, după revenirea la Dinamo, cariera sa părea că s-a sfârșit.

Astfel, el n-a reușit să convingă la Kavala (Grecia), FC Vaslui, Shandong Luneng (China) şi Hoverla (Ucraina), echipe care pot fi considerate cel puțini mici. Acum, fostul internaţional (43 de meciuri şi 15 goluri pentru România) a ajuns în fotbalul din liga a doua din Turcia.

În prezent nu mai puțin de șapte jucători români activează în Turcia, aceștia fiind Florin Cernat (Rizespor), Bogdan Stancu, Liviu Antal (ambii Genclerbirligi), Ciprian Marica, Gabi Torje (Konyaspor), Alexandru Bourceanu (Trabzonspor) şi Marius Niculae (Sanliurfaspor).

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!