Nivel de engleză avansat, acum necesar pentru a lucra în NHS

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Muncă pe data 24 ianuarie 2016

uk_nhs-comunicare-engleza

Home Office-ul britanic a anunţat în repetate rânduri că are de gând să îngrădească accesul imigranţilor la posturile de funcţionari publici din UK, solicitându-le acestora, inclusiv celor care sunt deja în sistem, să demonstreze o foarte bună cunoaştere a limbii engleze.

Potrivit BBC, dacă până acum fluenţa în limba engleză era cerută doar non-comunitarilor, mai nou toţi doctorii şi asistentele din NHS trebuie să dovedească acest lucru, pentru siguranţa pacienţilor.

—————————————

„De acum înainte, toate asistentele şi moaşele care vin din afara Marii Britanii, inclusiv din UE, vor trebui să demonstreze că pot comunica eficient, la un standard înalt de limba engleză.”

Jackie Smith, din partea Consiliului britanic al Asistentelor şi Moaşelor

—————————————

„Capacitatea de a comunica eficient cu pacienţii este fundamentală pentru siguranţa pacientului şi este un principiu central al codului nostru”, a continuat Jackie Smith.

Pentru verificarea cunoştinţelor de limba engleză s-au introdus teste specializate pe scriere, citire, ascultare şi vorbire. De asemenea, dacă apar plângeri pe acest subiect faţă de un imigrant din această branşă, care deja lucrează în Marea Britanie, se vor deschide anchete, scrie BBC.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!