Noi legi impotriva minorilor ce consuma bauturi alcoolice

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 8 februarie 2010

Din 29 ianuarie 2010, politia dispune de noi competente vizavi de reducerea consumului de alcool in randul celor care nu au varsta legala. Acest lucru va permite politiei sa confiste mai usor cantitatile de alcool gasite, sa imprastie grupurile de adolescenti care se manifesta turbulent si sa opreasca distribuitorii sa mai comercializeze bauturi alcoolice minorilor.

 

Noi legi pentru stoparea fenomenului

Noile competente deriva din Policing and Crime Act care a primit acordul regal in luna noiembrie a anului trecut. Astfel, politia se poate folosi de aceste competente sau puteri largite incepand din 29 ianuarie 2010, in Anglia si Tara Galilor.

Modificarile aduse legii acopera:

– confiscarea alcoolului gasit asupra celor ce au sub 18 ani – politia nu va mai avea de acum nevoie sa demonstreze ca respectiva persoana intentiona sa consume alcool pentru a face asta;

– imprastierea grupurilor – politia va putea impune acum dispersarea grupurilor de tineri cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, daca acestia sunt turbulenti;

– abordarea minorilor care consuma alcool in mod persistent – exista de acum o noua lege care pedepseste minorii ce sunt surprinsi in mod repetat cu bauturi alcoolice asupra lor in locurile publice;

– abordarea celor care vand alcool minorilor – politia poate acuza distribuitorii care sunt prinsi de doua ori in 3 luni ca vand alcool minorilor (inainte limita era de trei ori in 3 luni).

De asemenea, tot de la aceasta data intra in vigoare puterile sporite ale consilierilor locali in incercarea de a face fata acestei probleme. La fel ca politia sau alti membri ai publicului, consilierii locali pot de acum sa ceara o revizie a licentelor acordate distribuitorilor de alcool, pentru a decide daca acestea vor mai fi pastrate sau suspendate.

 

Ce aduce schimbarea pentru cetateni?

Alan Campbell, ministru de interne, a declarat: „Majoritatea tinerilor sunt cetateni model, dar exista o minoritate care nu este deloc asa. Aceste puteri sporite vor permite politiei sa reactioneze mai usor impotriva acestor grupuri care afecteaza o intreaga comunitate. (…) In acelasi timp stimulam atitudinea celor tineri vizavi de consumul de alcool. Campania noastra Know Your Limits continua sa-i faca pe acestia sa se gandeasca la cat de mult beau.”


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!