Noi reguli pentru microintreprinderi

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 noiembrie 2013

Guvernul va reduce limita veniturilor pentru microintreprinderi, de la 65.000 de euro la 220.000 de lei (circa 50.000 de euro), nivel peste care firmele vor fi incluse in regim de plata a impozitului pe profit. Noua regula urmeaza sa fie aplicata incepand cu anul viitor.

Simultan, va fi operata si o modificare a conditiilor de incadrare in categoria microintreprinderilor, astfel ca vor intra in acest regim si firmele care inregistreaza cel mult 20% din venituri din activitati de consultanta si management, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

In prezent, Codul Fiscal stipuleaza ca nu pot fi incadrate in categoria microintreprinderilor firmele care obtin venituri din consultanta sau management. Tot in acest moment, o firma este incadrata in categoria microintreprinderilor si beneficiaza de o impozitare corespunzatoare daca veniturile realizate nu depasesc echivalentul in lei a 65.000 euro, capitalul social este detinut de alte persoane decat statul si autoritatile locale si nu se afla in dizolvare cu lichidare. Aceste reguli vor fi modificate de Guvern prin revizuirea Codului Fiscal.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!