Noi reguli pentru romani! Noi reguli pentru somaj de la 1 martie!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii pe data 19 februarie 2014

Potrivit The Telegraph, autoritatile britanice au redactat noi reguli prin care sa poate restrictiona accesul la beneficii a cetatenilor europeni care locuiesc sau muncesc in Marea Britanie.

„Limita de castiguri minime” va intra in vigoare de la 1 martie, iar cetatenii europeni vor trebui sa demonstreze ca au castigat 150 de lire pe saptamana (echivalentul a 24 de ore platite cu salariul minim pe economie) timp de trei luni, inainte de a solicita beneficii. Astfel, crede ministrul Duncan Smith, europenii nu vor mai profita de sistemul de protectie sociala din Marea Britanie, scrie cotidianul britanic.

In acest mod, imigrantii nu vor putea solicita ajutor de somaj, ajutor pentru locuinta, alocatie sau credite pentru copii daca nu se vor incadra in acest castig minim. Duncan Smith a declarat ca exista o portita in legea imigratiei, prin care cetatenii UE puteau pretinde beneficii de mii de lire sterline dupa ce lucrau doar cateva ore pe saptamana.

„Prin aceste reforme vom avea un sistem echitabil – unul care ofera sprijin muncitorilor adevarati, care au locuri de munca, dar nu permite altora sa vina in tara noastra si sa profite de sistemul nostru de beneficii sociale”, a declarat Duncan Smith.

Dupa noile reguli, orice persoana care are venituri sub noul prag se va confrunta cu o evaluare mai detaliata si va trebui sa demonstreze ca munca sa a fost „autentica”, existand posibilitatea sa fie clasificat drept inactiv economic.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

2 pareri la “Noi reguli pentru romani! Noi reguli pentru somaj de la 1 martie!”

  1. mihai Spune:

    De unde putem face rost de acte pentru somaj?cerut din anglia

  2. BOS Spune:

    DE CE LUCRA OMENI MAI MULT SI VOI CE FACETI SA RACI OMENI MERGE LA MUNCA PENTRU 150 DE LIURE

Spune-ti si tu parerea!