Noi să fim sănătoși

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 12 mai 2016

Mi-aduc aminte de vremurile “marilor” antrenori români de handbal. Cum se mai scurgeau ele de pe marginea terenului unor echipe care ar fi avut tot ce le trebuie pentru a reuși, dar nu și ceea ce le trebuia de fapt… Vremurile acelea în care pricepuții meseriași români navigau prin handbalul mondial cu tactica de succes “haideți fetelor, că se poate!”. Vremurile acelea în care o anume primată handbalistică, mai infatuată decât i-ar permite toată cariera sa, se temea că instalarea unui antrenor străin la națională ar duce la distrugerea oricăror șanse de a avea o formație valoroasă din cauza…barierei lingvistice. Vedeți voi, declarația asta arăta că în creierul personajului respectiv navigau două dâre de prostie. Prima spunea că el este dac și de-a dreptul xenofob, că străinii sunt răi, vor să ne facă rău și că nu ne vindem țara. Ați auzit prostiile astea în fiecare an care a trecut de la vânătoarea din decembrie ’89 încoace. Rezultatul se vede azi cu ochiul liber, suntem un fel de Africă a Europei din toate punctele de vedere posibile. A doua spunea că el are senzația că fetele din națională sunt la fel de incapabile ca el să învețe o limbă străină. Așa-i când ai senzația că singura limbă străină este rusa.

Rezultatele s-au văzut. Ryde face România să se distreze cu Norvegia, Rasmussen aduce Liga Campionilor la București. Problemă încheiată.

Rămânem tot la handbal. Pessoa, portarul lui CSM București, a dedicat victoria din Ligă prietenei sale. Da, Pessoa este lesbiană. Nimic deosebit în lumea civilizată. La București însă, pe conturile online, asta a generat o adevărată cruciadă creștină împotriva preferințelor sexuale ale sportivei. A fost amintit și Boca, chiar și Parascheva, și BOR și cam tot ce face parte din ortodoxismul de tip talibanic.

Pe cuvânt, azi m-am gândit că trăiesc exact în țara care merită produsele alea diluate ale celor de la Hexi Pharma.

Ca să zic așa, noi să fim sănătoși.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!