Norocul lui Tiselj

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 martie 2015

574 baia mareTone Tiselj a avut un rol principal în calificarea echipei din Baia Mare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Însă antrenorul sloven a ţinut să-şi felicite în primul rând echipa pentru această performanţă: „Fetele au făcut o treabă extraordinară, au jucat ca o echipă. Ele s-au antrenat foarte bine în aceste două luni, cât am jucat în Main Round, au fost foarte concentrate pe ce au avut de făcut. Meritul pentru calificare le revine în primul rând lor”, a spus el.

„A fost probabil cea mai grea calificare pe care am obţinut-o ca antrenor în această fază, dar şi una dintre cele mai frumoase. La Krim Ljubljana şi Buducnost jucam doar pentru Champions League, iar lucrurile păreau mai simple. În schimb, în România, avem şi Liga Naţională, o competiţie destul de solicitantă. Avem foarte multe meciuri, avem şi drumuri foarte lungi şi obositoare, uneori am fost nevoiţi să schimbăm şi câte două avioane, motiv pentru care am şi pierdut nişte antrenamente. Este greu să te lupţi pe trei fronturi, dar eu iau această situaţie ca pe o mare provocare”, a declarat Tone Tiselj, care a remarcat și atmosfera extraordinară care a însoțit meciurile echipei sale.

Tone Tiselj a beneficiat şi de mult noroc la HCM Baia Mare. Tot la capitolul „noroc” intră şi viitorul adversar din Liga Campionilor, Dinamo Volgograd. Antrenorul lui HCM are cel mai accesibil sfert de finală, având în vedere că era imposibil să câştige grupa din care au mai făcut parte Gyor şi Larvik şi să evolueze cu Thuringer. Celelalte două variante ar fi fost Buducnost şi Vardar Skopje, două trupe care au în acest moment loturi, bugete şi logistică peste Baia Mare.

„Volgograd este una dintre cele mai interesante echipe din acest sezon. De la meci la meci a evoluat tot mai bine, iar la finalul grupelor principale a fost foarte aproape să câştige şi la Skopje. Cu siguranţă că în următoarele 3 săptămâni voi avea toate detaliile. Am remarcat, însă, câteva lucruri. După meciul cu Viborg (32-22) nu am putut dormi, astfel că am intrat pe computer şi am vizionat ultimul meci din Liga Campionilor susţinut de Dinamo Volgograd. Au o linie de 9 metri foarte bună, cu Akopian, Dmitrieva şi Kochetova, ultima fiind şi a treia marcatoare în Liga Campionilor. De asemenea, portarii sunt la un nivel înalt, mai au şi alte handbaliste interesante. Cu siguranţă de aşteaptă două meciuri foarte dificile, dar orice este posibil”, a spus el, lăsând cartea calificării deschisă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!