NORTHAMPTON, OPORTUNITĂȚI DE MUNCĂ

Articol publicat in sectiunea Muncă, Reportajul săptămânii, Resurse joburi pe data 14 martie 2016

Diaspora romaneasca_Northampton, oportunitati de munca1

 

Insistența și norocul îți pot aduce…

jobul perfect

 

Puteți răsufla ușurați! S-a terminat perioada în care se găsea greu de lucru chiar și în Anglia. Potrivit românilor care au ceva vechime pe teritoriul britanic, lunile critice sunt ianuarie și februarie. Acesta este și motivul pentru care mulți dintre conaționali și-au petrecut iarna în România, alături de cei dragi. Din martie însă, ofertele de joburi au început să apară. Marile companii își extind activitatea, iar reprezentanții agențiilor de recrutare abia vă așteaptă cererile de înregistrare.

În Northampton, de exemplu, de la cele mai mari branduri până la cele mai mici depozite, aflate la periferia orașului, se află în căutare de personal. Unele doresc angajați full-time, altele preferă să apeleze la forța de muncă oferită de agențiile de recrutare. ”Ce mai contează însă, cum lucrezi?! Banul să vină la tine, asta e important!”, spun cei mai mulți români veniți la muncă în UK.

Să fii insistent și să ai un dram de noroc. Acestea ar fi cele două aspecte care îți asigură succesul în ceea ce privește munca în Regatul Unit al Marii Britanii. Este opinia românilor stabiliți aici și care au trecut în fiecare și prin perioade în care abia făceau față volumului de muncă, și prin perioade când a fost nevoie să umble la economii pentru a face față cheltuielilor. Oamenii sunt de părere că doar trecând pragul agențiilor de recrutare, destul de des, ai șanse să fii trimis la muncă.

—————————————

„Dacă te interesezi și te zbați, nu ai cum să nu găsești de muncă. Dacă stai acasă și aștepti telefonul, aștepți mult și bine. Nimeni nu te ia de mână să te trimită la lucru. Toți cei cu experiență știu asta, trebuie să mergi peste oamenii de la agențiile de recrutare în fiecare zi. Nu există ca până la urmă să nu găsești un job la vreun depozit.”

Mihai, român stabilit în Northampton

—————————————

De acord cu Mihai, sunt mulți alți români din Northampton, mai ales acum când site-urile de specialitate au fost invadate cu anunțuri de angajare din partea unor companii importante.

—————————————

Vrei job în Northampton? Iată ce trebuie să știi:

 

„A fost o perioadă când mulți au stat acasă, chiar și eu. Cine nu a avut bani strânși a dus-o cam greu acum, însă e din ce în ce mai bine. Sunt câteva depozite care au nevoie de muncitori. Tot ce trebuie să facă cineva recent venit în oraș este să se înscrie la agențiile de recrutare și să aștepte să fie trimis la lucru. Există posibilitatea, pentru cei care se descurcă mai bine cu engleza, să aplice CV-uri direct pe site-urile acestor companii. Cel mai important, înainte să vii aici la muncă trebuie să te asiguri că ai aproximativ 1.000 de lire, bani pentru chirie pe o lună, mâncare și alte cheltuieli neprevăzute. Uneori poate dura ceva mai mult timp până ești chemat la muncă și până când vei fi plătit, iar dacă nu ai bani, mori de foame. Printre străini rar găsești un om care să îți întindă o mână de ajutor.”

Marius B., Northampton

—————————————

Considerat unul dintre orașele englezești foarte bine dezvoltat industrial, de-a lungul anilor, Northampton a atras ca un magnet sute de români. Acum, aceștia au ajuns să lucreze pentru companii importante de pe teritoriul britanic.

 

 

Patronii de la Sainsbury’s

te vor în echipa lor

 

uk_Northampton_muncitori depozit_Sainsburys

Fondat acum 147 de ani, cu peste 160 de mii de angajați și o cifră de afaceri de milioane de lire sterline, Sainsbury’s este al doilea cel mai mare lanț de supermarket-uri din Regatul Unit.

Sună bine?! Și tu poți face parte din echipă. Tot ce trebuie să faci este să accesezi periodic adresa https://sainsburys.jobs pentru a vizualiza toate job-urile disponibile. Chiar dacă în prezent, pe website-ul Sainsbury’s nu sunt disponibile job-uri full-time la depozitul din Northampton, te poți înscrie în baza de date a companiei, în calitate de candidat, pentru ca angajatorul să te aibă în vedere pe viitor.

Toate aplicațiile pentru un loc de muncă în cadrul companiei Sainsbury’s trebuie făcute online, deoarece regula de aur a companiei este: NU se acceptă „niciun CV”, așa că nu pierde timpul ducându-te cu CV-ul la magazinele sau depozitele Sainsbury’s! Pentru a aplica pentru orice job la ​​Sainsbury’s, va trebui să-ți faci cont online (Cont Sainsbury’s) și să completezi un formular de cerere standard, care îți va solicita detalii personale, inclusiv numărul de asigurare națională NINo. Tot în acest stadiu, va trebui să răspunzi la o serie de întrebări care vor demonstra angajatorului modul în care abilitățile și experiența ta se potrivesc job-ului și de ce dorești să lucrezi pentru Sainsbury’s. Procesul de aplicare online include, de asemenea, o serie de teste (25 de întrebări cu variante multiple de răspuns), accentul punându-se pe abilitățile tale de a mulțumi clienții. Întrebările bazate pe tot felul de scenarii îți oferă posibilitatea de a spune care crezi că ar fi cele mai bune și cele mai proaste reacții în anumite situații și sunt proiectate anume pentru a tria candidații care nu sunt potriviți. Atenție: recrutorii sunt în căutarea candidaților care vor face tot ce le stă în putință pentru a ajuta clienții. Candidații care trec cu brio de această etapă sunt invitați ulterior la un interviu.

Adresă: Sainsbury’s Regional Distribution Centre, Nectar Way, Swan Valley, Northampton NN4 9BX

Tel: 01604 682400

Website job-uri: https://sainsburys.jobs

Înregistrare pentru completare formular de aplicație online: Aplică pentru job

Tel recrutări: 0345 602 3860.

Menționăm că la adresa de mai sus și în împrejurimi mai sunt și alte depozite, cum ar fi BMW Warehouse, Ceva Logistics etc., așa că nu ar fi rău să mergi totuși în zonă cu câteva CV-uri și să bați din poartă-n poartă. Nu se știe niciodată!

Compania Sainsbury’s oferă locuri de muncă nu numai în Northampton și nu numai în depozite:

 • depozite: Northampton, Basingstoke, Bedford, Dartford, Daventry, Elstree, Emerald Park, Greenford, Hams Hall, Haydock, Langlands Park, Rye Park, Sherburn, St Albans, Tamworth, Thameside, Waltham Point;
 • centre-suport pentru magazine: London, Coventry Ansty Park, Coventry Walsgrave, Manchester, Feltham, Field Based;
 • sucursale bancă: Edinburgh, Lochside, Rosyth.

—————————————

„În fiecare zi, agențiile de recrutare trimit oameni la depozitul Sainsbury’s. Sunt și persoane care au obținut job-uri full-time dar cele mai multe încă stau la cheremul agențiilor. Cei care lucrează în depozit, ca simpli muncitori, sunt plătiți cu  aproximativ £7 pe oră, din care se opresc și taxele. Și eu sunt plătită la fel. Nu este un salariu foarte mare, dar îmi permit să duc un trai decent.”

Lavinia, Northampton

—————————————

 

Prezentarea unui depozit Sainsbury’s

 

De 5 ani transportă produsele Sainsbury’s

„În vara lui 2016 se împlinesc cinci ani de când muncesc ca șofer la Sainsbury’s!”, își începe povestea Daniel T., un român din Northampton care a acceptat să împărtășească experiența sa cu cititorii Diaspora Românească. La  început lucra prin intermediul unei agenții de recrutare, însă, în urmă cu trei ani a fost cooptat de agenția care lucrează doar pentru această firmă și care asigură necesarul de șoferi.

—————————————

„În Northampton trăiesc foarte mulți români și parcă de la an la an comunitatea noastră se tot mărește. Un motiv pentru care oamenii aleg să vină aici este și acela că există numeroase oportunități de angajare. În compania pentru care lucrez eu, de exemplu, muncesc foarte mulți români. Unii vin prin agenție, alții au primit un job full-time. Fiecare este plătit în funcție de cum muncește. Ca șofer prin agenție, de exemplu, ești plătit cu £11.00/h, dacă lucrezi ziua, cu £13.50/h atunci când ai curse noaptea, iar cei care acceptă să muncească în week-end sunt remunerați cu £16/h. Până să ajungi însă să lucrezi, ai de trecut multe teste. Angajatorul pune mare preț pe cunoașterea limbii engleze măcar la un nivel mediu. Apoi urmează testele care au legătură cu meseria: testul tahograf, tot ce presupune să știi ca șofer și norme simple de protecția muncii. Nu este o meserie ușoară și poate ar trebui să fim răsplătiți cu mai mulți bani pentru că facem curse lungi din centrul țării până pe malul estic, la Great Yarmouth.”

Daniel T.

—————————————

 

O zi din viața lucrătorilor unui supermarket Sainsbury’s

 

 

The White Company,

o nouă șansă de angajare

 

Ca în fiecare zonă din UK, și în Northampton au fost perioade în care se găsea greu de lucru, în special în lunile ianuarie și februarie. Acum, însă, lucrurile par să revină la normal, susțin românii stabiliți în acest oraș.

Marius B. a declarat pentru Diaspora Românească faptul că agențiile de recrutare au început să trimită oameni la muncă în depozitele din zonă.

—————————————

„În Northampton trăiesc foarte mulți români, astfel încât aproape pe la toate depozitele din zonă poți să întâlnești câte unul care vorbește aceeași limbă cu tine. Asta este foarte bine pentru că îți poate explica lucruri importante: ce să faci la locul de muncă pentru a mai fi chemat și a doua zi, dacă este un job serios, care sunt agențiile de recrutare cu o ofertă de locuri de muncă mai bine plătite etc. În perioadele când se găsește mai greu de muncă mai contează și norocul, dar acum agențiile au început să aibă tot mai multe oferte, astfel încât să mulțumească pe toată lumea.”

Marius B., român din Northampton

—————————————

 

trimiteri-sus-4

TALENTUL DE A INTRA LA MUNCĂ

La capătul răbdării… pentru un loc de muncă

Adevărul din spatele agențiilor de recrutare

Casa în Portugalia, jobul în Anglia… dacă aș putea

trimiteri-jos-4

 

Cei care ar fi interesați să lucreze pentru The White Company pot obține informații despre job-urile pentru care se depun CV-uri, fie mergând la sediul pe care firma îl are în Northampton, la adresa: Cob Drive NN4 9BB, fie sunând la numărul de telefon 020 3758 9222. De asemenea, accesând adresa Job-uri The White Company se poate afla în doar câteva secunde ce oferte de muncă sunt; sau vă puteți înscrie la adresa The White Company Job Alert pentru a fi anunțați când apare un job nou pe site (atenție, de obicei, pe site sunt postate doar job-urile de conducere). În cazul tuturor job-urilor se menționează că salariul este unul motivant, că zilele de concediu sunt plătite și că angajații beneficiază de reduceri atunci când cumpără produse din cadrul companiei. Iar oferta acesteia este una extrem de variată: de la mobilă de interior până la decorațiuni și obiecte de îmbrăcăminte. În depozitele companiei, situate pe întreg teritoriul Marii Britanii, lucrează mii de angajați, printre ei aflându-se și un număr însemnat de români.

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi la ZARA?!

Acum ai o șansă!

 

În zona orașului Northampton sunt zeci de depozite unde persoanele interesate de un loc de muncă pot depune un CV.

Special pentru cititorii Diaspora Românească, Iulian, un român în vârstă de 32 de ani, stabilit în Northampton a oferit informații despre o nouă oportunitate de angajare. Potrivit acestuia, este nevoie de personal la depozitul celebrului brand ZARA.

—————————————

„Zilele acestea am aflat și eu că se fac recrutări la ZARA. M-am grăbit să îmi depun un CV și mi-ar plăcea să afle cât mai mulți români despre această oportunitate pentru că este o muncă ușoară într-un mediu plăcut. Din ce știu eu, la depozit au nevoie de oameni în domeniile packing/picking. Pentru cine nu știe adresa, din stațiile destinate transportului în comun se ia autobuzul numărul 7 spre Bridge Meadow Way și se coboară în apropiere de clădirea pe care scrie CLIPER, oricum poate fi întrebat și șoferul, că el știe bine zona. Dacă aveți mașină și un GPS tot ce trebuie să faceți este să introduceți postcode-ul NN4 0JN și o să ajungeți cu siguranță la destinație. Mai trebuie precizat faptul că angajatorul are pretenția de la noi să avem carte de identitate, NINo și un cont bancar deschis pe numele nostru. De asemenea, doritorii trebuie să știe cât de cât engleză, pentru că vor da un test în urma căruia angajatorii vor afla dacă stăpânești această limba și dacă ai un mic bagaj de cultură generală. Eu l-am dat deja, nu este ceva complicat. Mie mi-au zis că săptămâna viitoare vor începe să cheme la interviu pe cei care au depus deja CV-urile.”

Iulian, Northampton

—————————————

Dacă vă întrebați cât de bine sunt plătiți angajații care lucrează pentru aceste companii, aveți răspunsul în continuare (salarii înainte de taxe):

Order Picker: aproximativ £1.200 pe lună.

Driver: aproximativ £1.300 pe lună.

Warehouse Worker: aproximativ £1.000 pe lună.

Packer: aproximativ £1.200 pe lună.

Adresă: Clipper – Zara Warehouse, Bridge Meadow Way, Northampton NN4 0JN.

 

Prezentarea companiei Inditex Group, din care face parte brand-ul Zara

 

În următoarea pagină găsiți date de contact ale parcurilor industriale, depozitelor și agențiilor de recrutare din Northampton.

 

Pagina 2 din 3:Pagina precedentă Pagina următoare

Autor articol: Loredana Petrescu

Comentarii

5 pareri la “NORTHAMPTON, OPORTUNITĂȚI DE MUNCĂ”

 1. Dumbraveanu Danu Spune:

  Buna,
  daca cineva cunoaste un job rog sa-mi scrie cineva la email, am cetatenie Romana.
  Va multumesc.

 2. Dumbraveanu Danu Spune:
 3. dumitrascu silviu Spune:

  aveti cunostinte daca Weronika Szostak este la firma de recrutare Single Resource??am fost contactat de aceasta persoana si nu vreau sa risc inutil.
  daca puteti sa ma ajutati cu informatii .
  multumesc

 4. Costache mariana Spune:

  As vrea sa stiu cat de seriosi sunt cei de la Single Resourse? Va multumesc!!

 5. Nicu Marius Cisma Spune:

  I look for job 07448481256

Spune-ti si tu parerea!