NORTHAMPTON, OPORTUNITĂȚI DE MUNCĂ

Articol publicat in sectiunea Muncă, Reportajul săptămânii, Resurse joburi pe data 14 martie 2016

Diaspora romaneasca_Northampton, oportunitati de munca

Orașele din UK în care activitatea industrială este una dezvoltată reprezintă destinațiile preferate pentru străinii ajunși aici. Să se stabilească într-un oraș în care locurile de muncă pot fi obținute cu ușurință este visul oricărei persoane care părăsește țara natală cu speranța unui trai mai bun peste hotare. Cu aceleași gânduri au plecat din România mii de conaționali, iar despre mulți dintre ei se poate spune că au ajuns în locul corect.

În cadrul acestui reportaj, veți afla care sunt marile companii angajatoare din orașul Northampton, agențiile de recrutare, depozitele și parcurile industriale din zonă, o paletă destul de largă de exemple de job-uri disponibile, cât de bine plătite sunt acestea și pașii ce trebuie urmați pentru a ajunge să fiți recrutați de către unele dintre cele mai importante companii de pe teritoriul Marii Britanii. În plus, am adunat o serie de impresii despre unele locuri de muncă, asta ca să știți, de la început, dacă este bine sau nu să vă depuneți CV-ul la companiile respective.

 

 

Ai nevoie de un job? Iată ce trebuie să faci!

 

Fie că s-au mutat dintr-un alt oraș al Angliei, fie că au ajuns acolo direct din România, sute de conaționali au găsit în Northampton exact ceea ce căutau: oportunitatea de a munci și un oraș în care pot să ducă o viață liniștită. Northampton este situat la aproximativ 108 km nord-vest de Londra și 80 km sud-est de Birmingham. Dezvoltat din punct de vedere industrial, în oraș au apărut de-a lungul anilor zeci de depozite și fabrici, astfel încât s-au creat pentru populație mii de joburi. Multe dintre ele au fost obținute chiar de români. Care sunt companiile ce le-au întins o mână de ajutor, unde ar mai fi locuri pentru cei aflați în căutarea unui serviciu, dar și detalii importante care să vă ajute în căutarea jobului potrivit, aflați în continuare!

Modalitățile prin care poți obține un job în Marea Britanie sunt destul de diferite față de sistemul din România. Dacă mai adăugăm și faptul că trebuie să  te descurci într-o țară străină, în care persoanele cunoscute pot fi numărate pe degete, atunci este clar că trebuie să ai un bagaj de informații pentru a putea face față situației. În primul rând, dacă nu ai ajuns încă în UK, dar intenționezi să faci asta, fără a apela la firme de recrutare din țară, trebuie să știi că majoritatea companiilor englezești au pe site-urile oficiale rubrici destinate celor care doresc să-și înscrie CV-ul. De subliniat ar fi și faptul că nu trebuie să te descurajezi dacă observi că firma pentru care ai dori să lucrezi nu are oferte de angajare pe site (în general la companiile mari, pe website-ul oficial sunt postate doar job-urile de conducere). Chiar și în această situație este bine să aplici, pentru că britanicilor care conduc firme mari le place să aibă o bază de date cu persoane interesate să intre în echipa lor. Astfel, când poate te aștepți cel mai puțin, poți să primești un telefon prin care ești chemat la un interviu, evident doar dacă mai ești interesat.

Ar mai fi de punctat un aspect deosebit de important și de care depinde viitorul tău: datele completate în CV trebuie să fie scrise corect atât din punct de vedere gramatical, cât și informațional. O cifră greșită din numărul de telefon te poate face să pierzi jobul mult visat! La această variantă, de a depune CV-ul online, pot apela și românii stabiliți deja în Northampton, orașul despre care vorbim în acest reportaj. Ei au însă, un atu important, și anume: se pot prezenta cu CV-ul direct la sediul companiilor despre care au auzit că fac recrutări sau, așa cu spuneam, pur și simplu pentru ca angajatorul să aibă datele lor în momentul în care apar noi oportunități.

Totuși, până în momentul în care se ivește șansa unui job full-time, singura variantă de a munci în UK rămân agențiile de recrutare. Aflate în permanență în căutare de persoane dornice să lucreze prin intermediul lor, acestea au oferte în toate domeniile. În a treia pagină a acestui reportaj veți găsi o listă cu câteva agenții de recrutare din Northampton și datele lor de contact. Trebuie să știți că pentru a vă înregistra la ele aveți nevoie de NINo, card bancar și dovada că locuiți la o anumită adresă din Anglia. Partea mai puțin plăcută, atunci când lucrezi pentru o astfel de agenție este că job-urile nu sunt permanente și poți lucra câteva zile pentru o anumită companie, după care să fii trimis la un alt loc de muncă. Oricum, în perioadele în care se găsește de muncă în Mare Britanie, agențiile de recrutare îți asigură 40 de ore pe săptămână, astfel încât, în fiecare vineri îți vor intra pe card aproximativ 300 de lire. De luna viitoare însă, se va simți o ușoară creștere a veniturilor și asta pentru că salariul minim pe economie va deveni £7.20 pe oră. El va crește cu 50p, față de salariul din prezent, care este de £6.70. În cazul unui angajat full-time, această creștere va aduce un venit anual în plus, în valoare de £910.

În cadrul acestui reportaj, realizat de Diaspora Românească special pentru românii stabiliți în Northampton și nu numai, care își caută un loc de muncă, o să vă oferim detalii despre job-urile disponibile în cadrul unor companii mari din oraș dar și informații privind veniturile pe care le-ați putea realiza lucrând în anumite domenii. Menționăm, însă, că este vorba despre salarii din care se vor opri și taxe. În plus, aveți oportunitatea de a afla detalii despre anumite companii, unde ați putea găsi locuri de muncă, detalii ce au fost oferite de românii care lucrează în domeniu.

 

 

Greencore,

șansa unui job pentru sute de români

 

Diaspora romaneasca_Northampton, oportunitati de munca_muncitori fabrica de sandwich-uri Greencore

În Fabrica de sandwich-uri, așa cum compania Greencore este cunoscută de toată lumea din Northampton, au reușit să obțină un job foarte mulți români. Fiind una dintre firmele britanice cu o impresionantă cifră de afaceri, compania face din nou recrutări. Motivul?! Echipa managerială a luat decizia ca în Northampton să fie extinsă vechea fabrică, asta însemnând că vor fi create noi locuri de muncă pentru cei interesați să obțină un job full-time pe o perioadă nedeterminată.

Greencore colaborează în Northampton cu agențiile Single Resource și cu Fox Resourcing. Potrivit reprezentanților celor două agenții de recrutare, începând de săptămâna viitoare va fi nevoie de numeroase persoane care să lucreze la fabrica de sandwich-uri. Această informație este confirmată și de românii care lucrează pentru Greencore.

—————————————

„Fabrica de sandwich-uri se numește Greencore Food To Go, iar agențiile care fac angajări aici sunt Single Resource sau Fox Resourcing. Dacă știi cât de cât engleză, tot ce trebuie să faci este să te duci la aceste agenții și ai mari șanse să fii angajat. Trebuie să închiriezi dinainte o cameră, să ai niște bănuți pentru asigurarea traiului pentru două săptămani până vei încasa primul salariu. Dacă vrea cineva să vină și n-are pe nimeni aici, poate proceda în felul următor: caută prima dată o cameră de închiriat pe internet, de exemplu pe site-ul Spareroom, vine aici și merge la agențiile menționate de mine. Acum avem internet care ne ajută să găsim locații, informații etc. Dacă procedezi așa și ești sigur pe tine și puternic, în mai puțin de o lună de zile deja ai bani și te simți ca acasă, mai ales că aici sunt mulți români. Știu că din România lucrurile pot părea dificile, dar nu e așa.”

Alina

—————————————

În ceea ce privește salariile, acestea variază în funcție de activitatea pe care o desfășoară angajatul.

 

Greencore are job-uri pentru toată lumea

Diaspora romaneasca_Northampton, oportunitati de munca_muncitori fabrica de sandwich-uri Greencore1

În funcție de pregătirea profesională pe care o aveți și de disponibilitatea de a lucra într-un anumit domeniu, vă puteți alege unul din job-urile pentru care Greencore a anunțat că face recrutări. Iată câteva exemple:

1. Posturi de conducere/salariul

 • Production Manager/£36.000 pe an
 • Controller/£21.000 pe an
 • Packaging Supervisor/£24.200 pe an

2. Posturi de execuție/salariu

 • Warehouse Worker/£7.74 pe oră
 • Van Driver/£405 pe săptămână
 • Truck Driver/£91.83 pe zi/ £7.00 pe oră
 • Picker/Packer/£300 pe săptămână/ £6.36 pe oră
 • Caterer/£116 pe zi/ £7.11 pe oră
 • Checker/ £6.87 pe oră
 • Chef/£270 pe săptămână
 • Factory Worker/£209 pe săptămână/ £6.85 pe oră
 • Machine Operator/£800 pe lună
 • Order Picker/£7.54 pe oră.

 

trimiteri-sus-4

Northampton: Job-uri multe, viață lipsită de griji

UNDE LUCREZI? ÎN AEROPORT!

Anglia: destinație cu final fericit!

Un job în cleaning? GREU… de găsit!

trimiteri-jos-4

 

Care sunt pașii de urmat?!

Diaspora romaneasca_Northampton, oportunitati de munca_muncitori fabrica de sandwich-uri Greencore2

Pentru a obține oricare dintre aceste locuri de muncă sau altele care vor fi disponibile în viitor, aveți la dispoziție mai multe variante:

 • vă prezentați cu CV-ul direct la sediul companiei (Industrial Estate,
  15-17 Deer Park Road, Northamptonshire NN3 6RX);
 • aplicați online AICI, chiar dacă nu sunt job-uri disponibile pe poziția pe care o căutați; ofertele de pe site-ul oficial (greencore.com/careers) sunt, de regulă, pentru job-uri de conducere;
 • vă înscrieți detaliile la cele două agenții de recrutare cu care colaborează compania Greencore: Single Resource și Fox Resourcing – job-uri temporare (găsiți detaliile de contact în a treia pagină a reportajului).

Până vă cheamă compania pentru un loc de muncă permanent, agențiile de recrutare rămân puntea de legătură dintre dumneavoastră și companie. Din experiența românilor stabiliți deja în UK, am aflat că uneori pentru a obține un loc de muncă full-time este nevoie să fii trimis la lucru de către agenție și să te faci remarcat de angajator. Orice patron își dorește angajați serioși și muncitori!

Fiind o companie cu puncte de lucru în toate colțurile Marii Britanii, cei care nu ar spune „Nu!” unei schimbări pot lua în calcul și posibilitatea de a obține un job la Greencore, însă nu în Northampton, ci în unul din următoarele orașe: Bristol, Chesterfield, Crosby, Bow London, Evercreech, Hull, Leeds, Selby, Sheffield, Spalding, Wisbech sau Worksop.

 

Opinii ale celor care au lucrat la Greencore

Diaspora romaneasca_Northampton, oportunitati de munca_muncitori fabrica de sandwich-uri Greencore3

În spațiul virtual Greencore, ca și loc de muncă, este intens comentat. În funcție de preferințele fiecăruia, de dispobibilitatea de a munci în anumite condiții, dar și de așteptările pe care le-au avut în momentul în care au trecut pragul fabricii, oamenii au păreri împărțite. Poate înainte de a vă depune CV-ul sau de a le solicita celor de la agențiile de recrutare să vă trimită acolo, ar fi bine să aruncați o privire peste ele. Iată ce spun foști dar și actuali angajați ai fabricii de sandwich-uri din Northampton:

—————————————

„Eu lucrez de trei luni și jumătate în această fabrică, prin intermediul agenției Single Resource. De obicei, muncesc cinci zile pe săptămână și sunt liberă două. Este adevărat că este puțin răcoare în fabrică, dar e mai bine decât cum lucrează alții în aer liber. Este o companie mare în care va fi nevoie mereu de forță de muncă. La fel se întâmplă și acum, când deja a început să funcționeze noua hală. Cine are pretenții să lucreze stând pe scaun nu are ce să caute aici. Aceasta este o fabrică în care se stă și 12 ore în picioare, salariul nu este unul care să te dea pe spate, dar aspectul care este cel mai important este acela că ai un loc de muncă din care îți permiți să îți plătești chiria și să duci un trai decent. Cine are pretenții mai mari, să pună mâna să învețe engleză și să țintească posturi de conducere, chiar și în această companie, de ce nu?!”

Angajat depozit

 

„Bun angajator pentru oamenii nou-veniți în Anglia. O zi obișnuită de muncă nu a fost foarte dificilă pentru mine, dar salariul nu a fost nici el foarte mare. Din acest motiv a trebuit să îmi caut alt job. Managementul a fost ok.”

Angajat depozit

 

„O zi obișnuită de lucru la Greencore înseamnă pentru mine să fiu la linia de ambalare a prăjiturilor în cutii și să îi învăț pe cei mai noi colegi cum să facă asta într-un mod rapid.”

Fost angajat

 

„Cea mai grea parte a acestui job este că se lucrează în condiții de frig, dar ziua trece repede pentru că se lucrează într-un ritm rapid. Ai parte de susținere din partea șefilor, care încearcă să păstreze o atmosferă plăcută la locul de muncă și îți arată cum funcționează fiecare echipament electronic pe care nu l-ai mai folosit. Este ușor de împachetat, iar dacă nu ai mai făcut asta niciodată, oricum poți învăța foarte repede doar uitându-te la ceilalți colegi.”

Picker/packer

 

„Ture care se schimbă, ore suplimentare neplătite. Este o muncă simplă, poate un pic obositoare pentru că ești mereu în picioare. Colegii sunt foarte de treabă și se ajută între ei. Acesta este aspectul care mi-a plăcut cel mai mult, muncind alături de colegii mei și învățând de la ei. Pe de altă parte, managementul este un pic lipsit de respect și câteodată se cere prea mult de la angajați. Lucrând într-o fabrică este monoton, același lucru zi de zi, și nu există nicio cale de a învăța ceva în plus din această rutină. Dacă ești pregătit să muncești 7 zile pe săptămână, ești omul potrivit pentru acest loc.”

Angajat operator linie de producție

 

„Pentru mine programul este foarte bun, lucrez de la 6.00-14.00 și locuiesc la cinci minute distanță de fabrică. Nu este un job foarte bine plătit și câteodată nu lucrezi suficiente ore.”

Angajat operator producție

 

„Ore constante, muncă foarte ușoară, dar câteodată slab plătită.”

Angajat patiser

—————————————

 

Prezentarea companiei Greencore

 

Avertizare din partea șefilor Greencore!

Potrivit site-ului foodmanufacture.co.uk, compania Greencore a avertizat recent că persoane rău intenționate au încercat să recruteze personal în numele companiei în schimbul unei anumite taxe. De asemenea, producătorul a mai avertizat și că au mai circulat un număr destul de mare de e-mailuri false în care expeditorii pretindeau că reprezintă Greencore Group, asta pe lângă scrisorile ce se presupunea că vin din partea angajatorilor fabricii de sandwich-uri.

Reprezentant Greencore: „Nu există în politica noastră metoda de a trimite e-mail altor persoane decât clienților, partenerilor sau persoanelor de contact ale companiei. Oricine vrea să confirme validitatea e-mailului sau a scrisorii sau să raporteze orice contact ce se pretinde a fi din partea noastră, este invitat să trimită un e-mail la contact.us@greencore.com.”

 

Carieră la Greencore

 

 

Fabrica de bere Carlsberg,

o altă cale spre job

 

Diaspora romaneasca_Northampton, oportunitati de munca_muncitori fabrica de bere Carlsberg

Tot în Northampton se află și fabrica de bere Carlsberg, o altă oportunitate a celor din zonă de a avea un job. De altfel, pentru acestă companie lucrează deja zeci de români stabiliți în acel oraș.

În caz că sunteți interesați să lucrați pentru această companie, puteți obține mai multe detalii folosind următoarele date de contact:

Adresă: Carlsberg UK, Jacobsen House, 140 Bridge St, NN1 1PZ.

Telefon: 01604 668866.

Fax: 01604 234444.

Website: Cariere Carlsberg.

Înregistrare pentru alerte de job: Carlsberg Job Alert.

Pentru a se asigura că au forța de muncă necesară, managerii companiei apelează la agențiile de recrutare. Așa că o variantă pentru cei care nu au șansa unui job full-time (obținut prin aplicare pe site-ul oficial sau prin depunerea CV-ului la sediu), este să se înscrie la una din agențiile de recrutare care colaborează cu Carlsberg. Nu uitați însă, că prin agenție job-urile nu sunt permanente!

 

Ce spun angajații despre locul lor de muncă

—————————————

„Programul începe la 06:30 dimineața cu verificarea mașinii și bunurilor pe care urmează să le transport. Am normă de 15 livrări pe zi. Pentru că petreci destul de mult timp afară, frigul îți poate da bătăi de cap. Partea bună este că, spre deosebire de fabrică, nu ai șefii pe lângă tine tot timpul.”

Șofer

 

„În depozit luăm produsele într-o ordine folosind motostivuitorul pentru a coborî paleții. Nu este o muncă grea. Poate la început, ți se pare dificil dar ai lângă tine personal de conducere și colegi dispuși să te ajute.”

Muncitor depozit

—————————————

 

Prezentarea companiei Carlsberg în Northampton

Pagina 1 din 3:Pagina următoare

Autor articol: Loredana Petrescu

Comentarii

8 pareri la “NORTHAMPTON, OPORTUNITĂȚI DE MUNCĂ”

 1. Dumbraveanu Danu Spune:

  Buna,
  daca cineva cunoaste un job rog sa-mi scrie cineva la email, am cetatenie Romana.
  Va multumesc.

 2. Dumbraveanu Danu Spune:
 3. dumitrascu silviu Spune:

  aveti cunostinte daca Weronika Szostak este la firma de recrutare Single Resource??am fost contactat de aceasta persoana si nu vreau sa risc inutil.
  daca puteti sa ma ajutati cu informatii .
  multumesc

 4. Costache mariana Spune:

  As vrea sa stiu cat de seriosi sunt cei de la Single Resourse? Va multumesc!!

 5. Nicu Marius Cisma Spune:

  I look for job 07448481256

 6. Mihai Spune:

  Doresc sa mi se trimita adresele de contact a unui angajator Ltd,din Northampton,serios care sa nu traga tepe din domeniul; depozite,vanzari in magazine sau in domeniul bucatariei sau IT- pentru barbate.In present am in orasul Northampton care doreste un loc de munca pentru el dar si pentru mine.Relatii la Tel.mobil 0746602021 Romania

 7. Viorel Spune:

  Salut,stie careva vreun numar de contact al unei persoane care munceste in depozit si vorbeste romana pentru un post de minca,precizez ca vorbesc si inteleg engleza mediu dar nu cursiv.Va multumesc

 8. Viorel Spune:

Spune-ti si tu parerea!