Nouă fabrică Bosch la Cluj

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 19 mai 2014

Bosch a inaugurat în comuna Jucu, judeţul Cluj, cea de-a doua fabrică de componente auto pe care o deţine în România, investiţie de peste 70 milioane euro, care va avea 750 de angajaţi la sfârşitul acestui an. În prezent, unitatea are 325 de angajaţi.

Dirk Hoheisel, membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Bosch, a declarat că noua fabrică „este un pilon important” al companiei, care are rolul de a consolida activitatea de producţie şi de dezvoltare din Europa. Fabrica face parte din divizia de electronică auto a Bosch, care deţine la nivel global 13 unităţi de producţie, cu 24.000 de angajaţi, potrivit comunicatului.

Potrivit lui Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL, „alegerea României de către Bosch este o dovadă că România trebuie să rămână competitivă pentru investitori”. În noua unitate de la Jucu se vor produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto din Europa, care vor fi folosite în sistemele de asistenţă la conducere şi în sistemele de siguranţă, precum şi în cele de reducere a consumului de combustibil. Tot la Cluj se va fabrica în viitor şi «inima» sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice”, a spus Boldijar.

Bosch este unul dintre cele mai mari grupuri industriale germane şi este prezent în România de 20 de ani, unde are 1.700 de angajaţi în Cluj, Blaj, Timişoara şi Bucureşti.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!